Αμερικανικό ναυτικό
Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Πως το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σκοπεύει να νικήσει μελλοντικούς πολέμους

Η Αμερική έχει επίγνωση των μεγάλων προκλήσεων μιας στρατιωτικής συμπλοκής με την Κίνα. Όμως το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έχει σκεφτεί πως θα αμυνθεί εναντίων απειλών μεγάλης εμβέλειας, όπως αντιπλοϊκούς πυραύλους. 

"Πανταχού παρών αισθητήρες, εξελιγμένo δίκτυο μάχης και όπλα μεγάλης εμβέλειας και ταχύτητας μας έχουν οδηγήσει σε ένα πιο διεσπαρμένο τύπο μάχης," ανέφερε ο αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ Michael Gilday. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εξοπλισμός του στόλου με όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας αποτελεί προτεραιότητα του ναυτικού για πολλά χρόνια τώρα. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, το ναυτικό ανακοίνωσε την Distrubuted Lethality στρατηγική, δηλαδή το να εξοπλίζουν τα πολεμικά τους σκάφη με νεότερα και πιο ικανά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Κάποια από αυτά τα όπλα είναι οι Hellfire και οι NSM πύραυλοι. 

Τα αμυντικά όπλα έχουν και αυτά αναβαθμιστεί για να επεκταθεί η εμβέλεια αναχαίτισής τους και η ακρίβειά τους. Εύστοχο παράδειγμα αποτελούν οι Evolved Sparrow Block 2 πύραυλοι και ο αναχαιτιστικός SeaRAM. 

Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη εστίαση και σε ένα καλά στημένο δίκτυο μάχης του ναυτικού. Δηλαδή, το Πεντάγωνο αναζητά μία ισχυρή σχέση μεταξύ πλατφορμών και οπλικών συστημάτων. 

"Οι ιδέες επιχειρήσεων μας απαιτούν πλατφόρμες, όπλα και αισθητήρες συνδεδεμένους στο γερό Naval Operational Architecture το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Joint All-Domain Command and Control" αναφέρει ο Gilday. 

GALLERY

Αμερικανικό ναυτικό
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ