Kirov
Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Για αυτό το ρωσικό Kirov είναι ο μεγαλύτερος φόβος της Αμερικής

Τα καταδρομικά μάχης της κλάσης Kirov είναι σίγουρα ιδιαίτερα πολεμικά πλοία τα οποία θα μείνουν στην ιστορία. Τα Kirov υπηρετούν το ρωσικό ναυτικό από το 1980 (τότε σοβιετικό ναυτικό), κάτι το οποίο σημαίνει πως είναι από τα γηραιότερα πολεμικά πλοία σε λειτουργία.

Το σκάφος ακόμα δέχεται αναβαθμίσεις και ανεξαρτήτως της ημερομηνίας εισαγωγής του, αποτελεί ακόμα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες στις θάλασσες. Σήμερα, υπάρχει μόνο ένα ενεργό πλοίο και ένα ακόμα το οποίο επανεξοπλίζεται.

Για να δούμε τι κάνει την κλάση Kirov μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του αμερικανικού και κινεζικού ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια Γενική Εικόνα Της Κλάσης Kirov

Η κλάση Kirov ή εναλλακτικά το Project 1144 Orlan, όπως το ονόμασαν οι σοβιετικοί, είναι μία κλάση πυρηνικών καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων η οποία υπηρετεί το σοβιετικό και ρωσικό ναυτικό από το 1980. Τα πλοία χτίστηκαν μεταξύ του 1974 και του 1998 και στο σύνολο τέσσερα έχουν ολοκληρωθεί. Το 2021, ένα είναι ενεργό, δύο έχουν αποσυρθεί και ένα βρίσκεται σε διαδικασίες επανεξοπλισμού. Το πλοίο χτίστηκε από την Baltic Shipyard και τη Leningrad . Μία ακύρωση οδήγησε το αρχικό σχέδιο το πέντε πλοίων να μειωθεί στα τέσσερα. 

Τα πλοία έχουν κανονικό εκτόπισμα 24.300 τόνων, εκτόπισμα 28.000 τόνων σε πλήρη φόρτωση, συνολικό μήκος 252 μέτρων και ύψος 28,5 μέτρων. Δύο CONAS, δύο πυρηνικοί NK-3 και δύο ατμοστρόβιλοι GT3A-688 παρέχουν στο πλοίο μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων (60χλμ/ώρα) και εμβέλεια χιλίων ναυτικών μιλιών (1.85 χλμ) με ταχύτητα πλεύσης τους 30 κόμβους (55χλμ/ώρα). Ωστόσο, όταν λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια και στους 20 κόμβους (37χλμ/ώρα) η εμβέλεια είναι απεριόριστη (μηχανικά). 

Τα ραντάρ που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πλοίο είναι το Voskhod MR-900 3D ραντάρ αναζήτησης, το Fregat MR-710 3D ραντάρ αναζήτησης και δύο Palm Front ραντάρ πλοήγησης. Όσο για τους αισθητήρες, η κλάση Kirov διαθέτει το hull sonar Horse Jaw και το σόναρ Horse Tail VDS. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με δύο PK-2 μηχανήματα αντιπερισπασμού 400 πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κομμάτι του οπλισμού, το πλοίο είναι φορτωμένο όσο δεν πάει! Ας ξεκινήσουμε με τους πυραύλους: το πλοίο μπορεί να κουβαλήσει 20 P-700 Granit AShM, 96 S-300F Fort SA-N-6 Grumble πυραύλους επιφάνειας-αέρος , 48 S-300F Fort και 48 Σ-300F Fort-M επιφάνειας-αέρος πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, τους 3K95 Kinzhal πυραύλους σημείου άμυνας επιφάνειας-αέρος και 40 OSA-MA PD πυραύλους επιφάνειας-αέρος. Να σας ενημερώσουμε πως το Pyotr Velikiy είναι το όνομα του πλοίου της κλάσης που είναι πλήρως λειτουργικό σήμερα. 

Το σκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα AK-130 130 χιλιοστών/L70 όπλο διπλής χρήσης, οκτώ AK-630 έξι καννών Gatling 30 χιλιοστών/L60 PD και έξι CADS-N-1 Kortik οπλικά/πυραυλικά συστήματα. Έχει επίσης έξι 6 RGB-1000 305 χιλιοστών εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών πυραύλων, έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών πυραύλων 10 Udav-1,254 χιλιοστών και δύο σωλήνες εκτόξευσης ανθυποβρυχιακών τορπιλών 533 χιλιοστών για να ρίχνουν τις Type 53 τορπίλες και τους RPK-2 Vyuga ανθυποβρυχιακούς πυραύλους. Μπορεί επίσης να κουβαλήσει έως τρία ελικόπτερα. 

Γιατί Είναι Εφιάλτης Για Το Αμερικανικό Ναυτικό

Αν τα χαρακτηριστικά του δεν σας είπαν πολλά, να σας ενημερώσουμε πως η κλάση Kirov έχει τα περισσότερα κελιά Συστήματος Κάθετης Εκτόξευσης (VLS) σε σύγκριση με κάθε άλλο πολεμικό πλοίο που υπάρχει, αφού διαθέτει την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 352 κελιών. Λάβετε υπόψη πως τα εξαιρετικά αμερικάνικα αντιτορπιλικά έχουν Arleigh Burke έχουν 122 κελιά και τα κινέζικα Type 055 αντιτορπιλικά έχουν 112. 

Είναι προφανές πως με τόσο βαρύ οπλισμό, τα πλοία της κλάσης ήταν, είναι και θα είναι μία πολύ σημαντική ανησυχία για τους εχθρούς του ρωσικού ναυτικού σε όλη τη γη. Το πλοίο (το μόνο που απέμεινε ενεργό) πλέει για δεκαετίες αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα όπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. 

GALLERY

Kirov
Kirov
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...