Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Πώς η Ελλάδα «κλειδώνει» την περιοχή από τον Έβρο μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ - Τα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα των φρεγατών

Υπεγράφη χτες η νέα δομική αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και το νέο αυτό “ελληνογαλλικό AUKUS” ανοίγει την αυλαία για ισχυρότερες και αποτελεσματικότεες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών κάνοντας πράξη το περιβόητο “Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία”. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν υπεροχή μόνο στους αιθέρες με τα νέα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, αλλά και στην θάλασσα πλέον με τις νέες γαλλικές Φρεγάτες και Κορβέτες που θα πλεύσουν στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες.

Τα πλοία που θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, με την έλευση τους, θα στήσουν ένα αδιαπέραστο τείχος αποτροπής σε αέρα και θάλασσα.  Οτιδήποτε πετάει, από τον Έβρο μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ, θα εντοπίζεται από τις ελληνικές Belharra.

Αυτό φυσικά, έχει αρχίσει και προκαλεί ανησυχία και εκνευρισμό στην Άγκυρα, η οποία παρακολουθεί έντρομη τις κινήσεις της Ελλάδας, αναφορικά, με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα μας αναμένεται να κυριαρχήσει και στους αιθέρες και στις θάλασσες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στη σύμβαση, η πρώτη φρεγάτα FDI HN θα παραδοθεί το 2025.

Τα πλεονεκτήματα των [email protected]

Η Belharra είναι το αποτέλεσμα των καλύτερων τεχνολογιών από τις ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες Thales, MBDA και Naval Group, ενώ οι πύραυλοι Aster επί του σκάφους μπορούν να εμπλέξουν στόχους πολύ γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση, σε μεγάλη απόσταση και να διασφαλίσουν μια απαράμιλλη ικανότητα αποτελεσματικής εξουδετέρωσης στόχων, καθιστώντας δυνατή την εξάλειψη των επιθέσεων κορεσμού, ειδικά έναντι πολύ ευέλικτων στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φρεγάτα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, στην αποτροπή και την υποβρύχια παρέμβαση, σε ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο Πέλαγος, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής που παρέχεται από το ελικόπτερο S70B ή MH60 / R που μεταφέρει.

Η Belhara, έχει επίσης μια νέα ικανότητα εναντίον ασύμμετρων απειλών, χάρη σε μια καινοτόμο ιδέα, οργανωμένη γύρω από μια νέα επιχειρησιακή λογική επικεντρωμένη σε αυτές τις απειλές.

Η φρεγάτα διαθέτει ειδικό χώρο, προσφέροντας μόνιμη οπτοηλεκτρονική όψη 360 μοιρών, ημέρα και νύχτα, επιτρέποντάς της να αντιμετωπίσει κοντινές απειλές, χάρη στην ταχεία και ασφαλή χρήση θανατηφόρων και μη θανατηφόρων συσκευών.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι εξοπλισμένη, ως περαιτέρω ενίσχυση με πυραύλους Naval Cruise, μια ικανότητα μακρού πλήγματος (Deep Strike), μοναδική στην αγορά που προτείνει η Naval Group.

Οι φυσικές και ψηφιακές υποδομές της Belhara, εγγυώνται ένα εξελικτικό δυναμικό που θα διασφαλίσει ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αναδυόμενες και μελλοντικές απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου, (UAVs, Cyber, αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, υπερηχητικοί πύραυλοι, απειλές επιφανείας αλλά και κάτω από τη θάλασσα κ.λπ.).

Εκτός από το σχεδιασμό stealth, η FDI HN διαθέτει μια ανεστραμμένη πλώρη που της επιτρέπει να αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα του πλοίου σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες από μπροστά, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αντίκτυπο του κυματισμού και συμβάλλοντας στη μείωση της διατομής επιφανείας της πλώρης στο ραντάρ. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα έχουν δοκιμαστεί και επαληθευτεί από την DGA και το Γαλλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια ειδικών δοκιμών.

Η απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο είναι ο βασικός στόχος της χώρας μας, καθώς τρέχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα «χτίσουν» απόσταση από τους εξοπλισμούς της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη με τα Rafale και τα Mirage που δεν αφήνουν περιθώρια στους αιθέρες, οι Τούρκοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ενώ τρέμουν τις νέες φρεγάτες που θα πλεύσουν στο Αιγαίο.

Περιττό να επαναλάβουμε ότι με 10-12 πολεμικά πλοία ετοιμοπόλεμα στο δυναμικό του ελληνικού πολεμικού μας ναυτικού, το τουρκικό ναυτικό δεν θα μπορεί να κινείται απερίσπαστο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού οι τουρκικές μονάδες επιφανείας θα είναι “κλειδωμένες” από τα τρομερά ραντάρ των γαλλικών φρεγατών FDI-HN, με πυραύλους EXOCET MM40 BLOCK-3 με εμβέλεια άνω των 200 χλμ.        

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...