Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Ναυτική άσκηση Ελλάδας-Ινδίας με το «INS Tabar» και το «Θεμιστοκλής»

Δημοσίευμα για την «Αραβική Άμυνα» αναφέρεται στις κοινές ναυτικές ασκήσεις Ελλάδας και Ινδίας που πραγματοποιήθηκαν στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Κρήτης, από το πολεμικό σκάφος της Ινδίας «INS Tabar» με τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Όπως σημειώνεται, «η ναυτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η ναυτική εκπαίδευση συνέβαλε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, την ικανότητα μάχης και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε διμερές πλαίσιο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι -αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο– οι ασκήσεις έρχονται ως απάντηση στις τουρκο-πακιστανικές ασκήσεις και στη συνεργασία της Άγκυρας με το Ισλαμαμπάντ.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού «INS TABAR» πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και συνεργασία με ελικόπτερο.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ