Πολεμικό Ναυτικό

Παναγιωτόπουλος: Αίρεται σταδιακά το μέτρο της υποχρεωτικής απομόνωσης των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων

Το μέτρο της υποχρεωτικής απομόνωσης των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων αίρεται, σταδιακά, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των στελεχών, τα οποία υπηρετούν σε αυτά, και εμβολιάζονται. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αποζημίωση του προσωπικού στα πολεμικά πλοία, λόγω αναγκαστικού εγκλεισμού για τον κορωνοϊό».

«Το μέτρο», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εφαρμόστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τη δραστική μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και συναφώς της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο διασφάλισης της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας των πολεμικών πλοίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπεται ούτε δικαιολογείται η καταβολή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό των πολεμικών πλοίων ή υποβρυχίων, το οποίο προ απόπλου σε αποστολή εξωτερικού ή σε πολυήμερη αποστολή εσωτερικού έχει τεθεί σε περιορισμό ή καραντίνα εντός των μονάδων τους», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ