Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Πρώην Αμερικανός ΑΚΑΜ στην Ελλάδα για φρεγάτες: ''Οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής!''

Λίγα 24ωρα πριν την εθνική μας εορτή, ήρθε μία τεράστια προσβολή από τον πρώην Αμερικάνο ΑΚΑΜ, μέσω Twitter.

Ο κ. Ρόμπερτ Παλμ που είχε παρασημοφορηθεί από το ελληνικό κράτος με τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, προέβη σε μια άκρως ατυχή ανάρτηση. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας των φρεγατών και την αποστολή της LoR στις ΗΠΑ από την ελληνική κυβέρνηση, έγραψε στο twitter ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι αυτοί που θα διαλέξουν” (“beggars can’t be choosers“). 

Αφού κατάλαβε το ''τερατούργημά'' του, αμέσως μετά ανέφερε τα εξής:  

Συγγνώμη σε όλους σας δεν ήθελα να σας προσβάλω -αναφερόμουν στην ενδιάμεση λύση- το ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες DDG 51- (σ.σ. Arleigh Burke) σημαίνει ότι κάτι λιγότερο καλό είναι διαθέσιμο. Απολογούμαι και χαρούμενη διακοσαετία”.

Δείτε τις εικόνες:  

Και όλα αυτά, την στιγμή που η Ελλάδα έστειλε LoR (Letter Of Request) για τις φρεγάτες MMSC! 

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ “αυτό δεν σημαίνει τίποτα, είναι τυπική διαδικασία και στο LoR αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν δεσμευόμαστε για τίποτα.” 

Το γιατί η αμερικανική πρόταση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το ΠΝ το έχουμε γράψει πολλές φορές στο Πενταπόσταγμα. Τα αμερικανικά πλοία, δεν είναι προσαρμοσμένα στο δυνητικό περιβάλλον απειλής των επόμενων ετών στο Αιγαίο. Κι αυτό γιατί, αναγκαστικά, θα επιχειρούν σε σχετικά κοντινές αποστάσεις από τις τουρκικές ακτές, θα είναι ευάλωτα σε μια σειρά καινοφανών απειλών, με προεξάρχουσα τους αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBM). 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ