Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Belharra: Κατασκευή 3 φρεγατών στην Ελλάδα, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ & υπερσύγχρονα συστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι προσφέρουν τέσσερις φρεγάτες Belharra που όπως λένε προσφέρουν τον πλήρη έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, καθώς διαθέτει αεράμυνα περιοχής και ανθυποβρυχιακές δυνατότητες. Παράλληλα, μπορούν να αντιμετωπίζουν κυβερνοεπιθέσεις, μη επανδρωμένα οχήματα, οπλισμένα και μη, αλλά και βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, βάσει των συστημάτων που διαθέτουν και των υπερσύγχρονων ραντάρ τους. 

Όπως έχουν τονίσει, οι Γάλλοι έχουν ενθουσιαστεί από την ταχύτατη διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκε η σύμβαση για τα Rafale (μόλις τρεις μήνες), επιθυμώντας διακαώς να συνεχιστεί η αγορά οπλικών συστημάτων από την Αθήνα, πράγμα που τονίζει συνεχώς η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί στον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, οι Γάλλοι στην πρότασή τους κάνουν λόγο για την κατασκευή τριών από των τεσσάρων φρεγατών σε ελληνικά ναυπηγεία, ενώ προβλέπουν και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα ναυπηγεία για την υποστήριξη των πλοίων, αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε μελλοντικά προγράμματα ανάπτυξης νέων πολεμικών πλοίων. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι θα υπάρξει συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία και μέσα στις επόμενες δεκαετίες. 

Τέλος, προσφέρουν την αναβάθμιση για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ελληνικών ΜΕΚΟ. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι ποιο είναι το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που προσφέρει το Παρίσι κι αυτό θα γίνει με την απευθείας επικοινωνία των δύο υπουργείων ώστε να υπάρχει η πλήρης πρόταση της Γαλλίας.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...