Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Στο πλευρό του αεροπλανοφόρου «Charles De Gaulle» η φρεγάτα «Κανάρης»

O Mακρόν τα δίνει όλα για όλα για την Α. Μεσόγειο, καθώς βλέπει πως ο Ερντογάν ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στην περιοχή. 

Το Παρίσι είναι η μοναδική χώρα που στηρίζει έμπρακτα την χώρα μας, καθώς οι υπόλοιποι ''σύμμαχοι'', απλά παρακολουθούν τις κινήσεις της Τoυρκίας.   

Η φρεγάτα «Κανάρης» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής, η οποία συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Clemenceau 21».

https://www.youtube.com/watch?v=kiIvchGvQhU

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.  n

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ 


Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 η Φρεγάτα (Φ/Γ) «Κανάρης» εντάχθηκε στην Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κορσικής. Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 21».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την διαλειτουργικότητα και επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμαχικών μονάδων που συμμετέχουν στην TF-473.

Στην Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετέχουν επιπρόσθετα των Γαλλικών και ναυτικές μονάδες, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Βελγίου και της Ιταλίας και θα πραγματοποιήσουν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις κοινές προσπάθειες των συμμετεχουσών χωρών για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αυτό που γίνεται πλέον κατανοητό είναι ότι οι Γάλλοι έρχονται με “άγριες” διαθέσεις απέναντι στους Τούρκους σε Νότιο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, έχοντας την πρόθεση να μην αποδεχθούν καμία τουρκική πρόκληση, όπως αυτή του καλοκαιριού του 2020 στα ανοικτά της Λιβύης.

https://www.youtube.com/watch?v=Oua8TSMywPs

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ