Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Αυτό είναι το γαλλικό ''Plan B'': Ελλιμενισμός γαλλικού στολίσκου στην Α. Μεσόγειο μέχρι να έρθουν οι Belharra

Mετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία, η Ελλάδα αναζητά τώρα πιο σύγχρονες φρεγάτες. 

To ΠΝ βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή.  Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.  

Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση του ΠΝ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Η χώρα μας βέβαια χρειάζεται ενισχύσεις. Το Πενταπόσταγμα καθημερινά αναφέρει πως με κάποιες προσθήκες ακόμα, η Τουρκία είναι χαμένη.   

https://www.youtube.com/watch?v=ZfnyHGVdaw4https://www.youtube.com/watch?v=Exb7IeK63UM&t=2s

Oι νέες εξελίξεις   

 

Η Γαλλία φέρεται να είναι διατεθειμένη αν απαιτηθεί να ρίξει στο τραπέζι την επιλογή του γαλλικού στολίσκου με Μistral, FREMM και La Fayette, ο οποίος θα ελλιμενίζεται ή στην Κρήτη ή στην Κύπρο και θα επιχειρεί μαζί με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έως ότου κατασκευαστούν οι Belharra. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την lepetitjournal.com η Γαλλία «σκέφτεται να πουλήσει στην Ελλάδας τις φρεγάτες La Fayette» καθώς και τέσσερις IDF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα «επιθυμεί ακόμα ένα συμβόλαιο με την Γαλλία για δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες» έως ότου παραδοθούν οι νέες φρεγάτες σε επτά ή οκτώ χρόνια.

Το μόνο… πρόβλημα της γαλλικής πρότασης ήταν πως δεν περιλάμβανε αρχικά πλοία ενδιάμεσης λύσης, αφού οι Γάλλοι δεν είχαν FREMM να δώσουν στην Ελλάδα ενώ οι La Fayette που διαθέτουν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Αθήνα, σύμφωνα με το Newpost.

Τώρα, φαίνεται πως αλλάζει και αυτό, αφού σύμφωνα με πληφοροφορίες, δύο La Fayette αναβαθμίζονται ήδη σε γαλλικά ναυπηγεία

Όπως και να έχει, η χώρα μας πρέπει να βιαστεί, καθώς χρειαζόμαστε άμεσα πολεμικά πλοία.

https://www.youtube.com/watch?v=IxXXPWX8Xn0&t=1s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...