Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Έμεινε ακυβέρνητο λόγω νέας μηχανικής βλάβης το USS ''Detroit''!

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Detroit (LCS-5) Freedom-clas υπέστη άλλο ένα μηχανικό ατύχημα στο ταξίδι επιστροφής του στο λιμάνι της Φλόριντα και μεταφέρεται στο λιμάνι Κανάβεραλ, όπως ανέφερε το ναυτικό των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας αμυντικών θεμάτων defetnsenews.com, το USS Detroit (LCS 7) υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και ρυμουλκείται στο Port Canaveral! «Κατά τη διεξαγωγή  επιχειρήσεων ρουτίνας  στην περιοχή ευθύνης του 4ου Στόλου  των ΗΠΑ, το USS Detroit (LCS 7) υπέστη μηχανική βλάβη. Μετά από μια εμπεριστατωμένη τεχνική αξιολόγηση, αποφασίστηκε  ότι θα πρέπει να γίνουν επισκευές στο λιμάνι», ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό.

Το USS Detroit (LCS 7) είναι μια  παραλλαγή Freedom , που σχεδιάστηκε από την Lockheed Martin και ναυπηγήθηκε στο Marinette Marine στο Ουισκόνσιν. Όπως σας έχει αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, για τα συγκεκριμένα πλοία ενδιαφέρεται η Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική πρόταση είναι πολύ ακριβότερη απ΄ όσες μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί, φθάνοντας τα 5 δις! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον είναι σαφώς υποδεέστερη και σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σε οπλικά συστήματα. Οι αμερικανικές φρεγάτες δεν έχουν τα ανθυποβρυχιακά και αντιεροπορικά συστήματα που χρειάζεται η Ελλάδα αφού ο ρόλος τους στο αμερικανικό ναυτικό είναι άλλος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν θα αγοράσει μόνο τέσσερις φρεγάτες MMSC από τις ΗΠΑ, αλλά θα ενοικιάσει (Leasing) και πολεμικά πλοία αγνώστου τύπου από το απόθεμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την περιβόητη ενδιάμεση λύση για τις τρέχουσες ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, με την οποία θα ενισχυθεί η παρουσία μας στην Α.Μεσόγειο και ειδικά στην Κρήτη, η οποία αναβαθμίζεται σε ισχυρότατη βάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών Όπλων. 

Η χώρα μας βέβαια χρειάζεται λύσεις, καθώς το ΠΝ δεν χρειάζεται μεταχειρισμένα ''σαπάκια''!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ