Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Nέα δεδομένα: Ενδιάμεση λύση για το Eλληνικό ΠΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό δεν θα αγοράσει μόνο τέσσερις φρεγάτες MMSC από τις ΗΠΑ, αλλά θα ενοικιάσει (Leasing) και πολεμικά πλοία αγνώστου τύπου από το απόθεμα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την περιβόητη ενδιάμεση λύση για τις τρέχουσες ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, με την οποία θα ενισχυθεί η παρουσία μας στην Α.Μεσόγειο και ειδικά στην Κρήτη, η οποία αναβαθμίζεται σε ισχυρότατη βάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών Όπλων.

Η Ουάσιγκτον έχει δώσει στην Ελλάδα την διαβεβαίωση, ότι εφόσον υπογράψουμε για την αγορά των φρεγατών MMSC, τότε θα αποκτήσουμε κατά προτεραιότητα και υπό καλές οικονομικές συνθήκες, πολεμικά πλοία ως ενδιάμεση λύση για τις ανάγκες της χώρας.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο μας, ότι το αμερικανικό δημόσιο μπαίνει εγγυητής σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζοντας τις τυχόν οικονομικές ζημιές των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο που αφορά την αγορά οπλικών συστημάτων και αυτό διευκολύνει το πρόβλημα της αποπληρωμής των νέων Φρεγατών που αντιμετωπίζει η Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια.

Τονίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί παράμετροι για να αγοράσει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό φρεγάτες ικανές να ανταπεξέλθουν στο περιβάλλον του Αιγαίου, ενώ προστίθενται συνεχώς νέες απειλές μετά τα τουρκικά drone, και αυτές αφορούν τα AUSV (Armed Unmanned surface vehicles), για τα οποία οφείλουμε να έχουμε απαντήσεις επί του πεδίου της μάχης.  

Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε επίσης το σχέδιο με την τοποθέτηση ραντάρ ισραηλινής κατασκευής πέραν του ορίζοντος, για το οποίο αναμένουμε εξελίξεις πιθανότατα το επόμενο διάστημα.

https://www.youtube.com/watch?v=mKJqYt-wlX0&t=2s

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θεωρείται πως θα αναβάθμιζε κατακόρυφα τον ρόλο επιτήρησης της Ελλάδος, ενώ από την πλευρά των συμμάχων του Ισραήλ θα έχουν κι αυτοί την πρόσβαση που ζητούν στις πληροφορίες που αφορά την ασφάλεια της περιοχής.

Όλα αυτά τα σχέδια σε συνδυασμό με τις τουρκικές προκλήσεις και τα ενεργειακά και επενδυτικά σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ στην χώρα μας, απαιτούν την κατακόρυφη αναβάθμιση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων θα δοθεί βέβαια όταν οι προτάσεις εξεταστούν ενδελεχώς και αποδειχθεί ότι τα πλοία υπό παραχώρηση βρίσκονται σε καλή κατάσταση, για προσφέρουν στο ελληνικό ΠΝ για αρκετά χρόνια από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγορά των αμερικανικών πλοίων πάνε «πακέτο» με την εξαγορά των ελληνικών Ναυπηγείων από την εταιρεία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων ONYX, η οποία διαχειρίζεται ήδη τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας και σύντομα και του Σκαραμαγκά.

Πληροφορίες φέρουν την αμερικανική πλευρά να αναλαμβάνει και την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του ελληνικού Π.Ν.

Οι νέες αμερικανικές φρεγάτες, με εκτόπισμα 4.300 τόνους, θα αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 30 κόμβους και στον εξοπλισμό τους θα περιλαμβάνονται οκτώ πύραυλοι επιφανείας – επιφανείας Harpoon, αποτελώντας μια σύγχρονή ναυτική πλατφόρμα στα "καυτά" σημεία στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ