Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Πολεμικό Ναυτικό: Σε επαγρύπνηση από καιρό για τις τουρκικές κινήσεις

Oι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα απέναντι στις ολοένα και κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας. Όσο γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μέσω της διπλωματίας, η ισχυρότατη πολεμική φαρέτρα της χώρας μας, φαίνεται να είναι προετοιμασμένη στον απόλυτο βαθμό για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Τον πρώτο λόγο έχει το πολύπειρο Πολεμικό Ναυτικό που καλείταιιδιαίτερα αυτές τις ώρες με τα μέσα που διαθέτει, να “στήσει” το δικό του τείχος απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις και να δώσει το δικό του μάθημα στην Άγκυρα.

Μπορεί ο πρόεδρος Ερντογάν να δηλώνει όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο ότι δεν θα πάρει από κανέναν την άδεια για να κάνει έρευνες ή γεωτρήσεις, όμως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό, έχει όπως όλα δείχνουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Το  ΠΝ στις θέσεις του μέρες πριν

 

Κυρίως λόγω της ασύμμετρης απειλής του μεταναστευτικού μεγάλο μέρος του Στόλου βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες μονίμως στο Αιγαίο, ενώ τις τελευταίες ώρες τα επιχειρησιακά σχέδια του Επιτελείου έχουν φέρει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μονάδων επιφανείας στα νερά του Αρχιπελάγους

Οι «άσσοι» του Πολεμικού, υποβρύχια και όχι μόνο, μέρες νωρίτερα ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει στο Επιτελείο, είχαν αποπλεύσει και βρίσκονται σε «hot» περιοχές. Τα πληρώματά τους περιμένουν την επόμενη εντολή είτε για μετακινήσεις είτε ακόμη εφόσον αυτό απαιτείται για επιχειρήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του hellasjournal.com.


Από την στιγμή που δημοσιεύτηκε η NAVTEX και οι κινήσεις των Τουρκικών πολεμικών πλοίων προς την περιοχή, επιβεβαιώνονται όσοι Αξιωματικοί είχαν τονίσει από την αρχή πως ο πλους της Τουρκικής αρμάδας από την Κωνσταντινούπολη στο Ακσάζ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δηλαδή, δεν είχε να κάνει με τη Λιβύη αλλά με την προετοιμασία της Άγκυρας να βάλει φωτιά στην περιοχή.

Έτσι, όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι υπάρχει ιδιαίτερη ηρεμία μιας και οι “ετοιμασίες” για μια πιθανή απάντηση στην Άγκυρα,  είχαν ολοκληρωθεί ημέρες πριν.

Απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια σε οποιαδήποτε μονάδα η ετοιμότητα είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, με τα στρατιωτικά τμήματα να έχουν κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει για να βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις απειλές στην ...πράξη

 

Το Τουρκικό σχέδιο φαίνεται ήδη με τις μετακινήσεις των μονάδων επιφανείας που κάνουν νότια από το Καστελόριζο θέλοντας ν’ αποκλείσουν την μεγάλη περιοχή που περικλείει η ναυτική οδηγία που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.

Αν πάντως το Oruc Reis φτάνοντας στην επίμαχη περιοχή έχει σκοπό να "απλώσει καλώδια" κι αν θα κάνει έρευνα ή αν όλο αυτό το σκηνικό έχει να κάνει με μια ακόμη μπλόφα της Άγκυρας, θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές υπάρχουν σαθώς τα μέσα και ο τρόπος αλλά κυρίως η ψυχή για να σπάσει αυτός ο παράνομος ναυτικός αποκλεισμός που επιχειρείται από την Τουρκία.

Άλλωστε καιρό τώρα οι πάντες έχουν επαναλάβει ότι δεύτερα Ίμια στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν για κανέναν λόγο και τα στελέχη τους είναι σε τέτοιο επιχειρησιακό επίπεδο που μπορούν να πλήξουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο οποιονδήποτε θελήσει να παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...