Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Συνεχίζεται το ''θρίλερ'' με τις Belharra: 'Κόλλημα'' λόγω αναδρομικών των συνταξιούχων!

Συνεχίζεται το ''θρίλερ'' με τις Belharra, καθώς σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα. 

Όπως σας είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα πρώτο στην Ελλάδα, η La Tribune με άρθρο της ανέφερε πως η αγορά των πλοίων οδηγείται προς ''βύθιση''. 

Τι γράφαμε: 

''Η Γαλλία, απομονωμένη στην Ευρώπη, έχει στηρίξει ενεργά την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία", αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα, επισημαίνονται πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Αθήνα αρνήθηκε εν τέλει την αγορά των γαλλικών φρεγατών.

"Η Ελλάδα δεν επιθυμεί πλέον να υπογράψει ούτε τη διακυβερνητική συμφωνία ή αργότερα τη σύμβαση για την πώληση των δύο φρεγάτων οπλισμένων με ναυτικούς πυραύλους Scalp για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Το ποσό της σύμβασης περιλαμβάνει το κόστος ανάπτυξης των φραγατών και των πυραύλων καθώς και το κόστος εγκατάστασης επιπλέον εξοπλισμού", σημειώνει η La Tribune. 

 

Η νέα διάσταση στο ζήτημα

 


Η τελευταία εξέλιξη την οποία αναφέρει κατά αποκλειστικότητα το defencereview.gr και ο Ιωάννης Νικήτας, ήταν η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα Patrick Maisonnave. Η συνάντηση των δυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων Ελλάδας και Γαλλίας έγινε την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών και ώρα 16.00.  

Εκεί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση μολονότι είχε θετική εισήγηση και ειλημμένη απόφαση για άμεση υπογραφή του προγράμματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εντούτοις ζήτησε τη χρονική μετατόπιση της τελικής συμφωνίας για το μετέπειτα χρονικό διάστημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αιτία αυτής της απόφασης όπως αναφέρθηκε στον Γάλλο πρέσβη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών άμεσα θα πρέπει  δοθούν.  

Φυσικά υπήρξε δυσφορία της γαλλικής πλευράς αφού η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης που ως τότε διεμήνυε και διατυμπάνιζε στους πάντες την υπογραφή της συμφωνίας στα τέλη του Ιουλίου τίθεται εν αμφιβόλω. 

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς αποδείχθηκε αναξιόπιστη για πολλοστή φορά με πρόσχημα τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Βέβαια εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: 

Εκ των υστέρων η ελληνική πλευρά έσπευσε να τονίσει πως το προγραμμα δεν ακυρώνεται αλλά μετατοπίζεται χρονικώς με τη γαλλική πλευρά να ακυρώνει τις επόμενες συναντήσεις της προσεχούς εβδομάδας. 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ