Πολεμικό Ναυτικό

Σε ετοιμότητα το ΠΝ: Ο Στόλος ετοιμάζει ''παγίδες'' στους Τούρκους - Ακινητοποιημένα τα πλοία των ''γειτόνων''

Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ''συνθήκες πολέμου'' στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Ο Στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο, ενώ σε πολλές νησιωτικές περιοχές οι δυνάμεις φρούρησης βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. 

O Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού απαντάει με την ισχυρή παρουσία του στις τουρκικές προκλήσεις και αποδεικνύει πως δύναται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή βρεθεί απέναντί μας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Oι κινήσεις πάντως της χώρας μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Ήδη χθες όπως σας ενημέρωσε το Πενταπόσταγμα, P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στην Κύπρο. 
 
Ταυτόχρονα είχαμε και αποστολή C-130 στη Λάρνακα.

 

https://twitter.com/AeronewsGlobal/status/1255154352404099078https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1255242274084192262

Σε ετοιμότητα το ΠΝ 

 

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος στο Αιγαίο, μέχρι τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή για την έναρξη μίας από τις πιο εντυπωσιακές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. ‘Ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και ζορίζονται με την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2020» και ο λόγος είναι διπλός. Αφενός γιατί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνω του 80%) βρίσκεται δεμένο εν όρμω λόγω κορονοϊού και αφετέρου γιατί η άσκηση Καταιγίδα διεξάγεται με όλες τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού δείχνοντας το πραγματικό – άγριο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Πρόκειται για την άσκηση που μετά το πέρας επιθεωρείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Σαρωνικό, κατά την επιστροφή των μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων αλλά και των πτητικών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού στις βάσεις τους, αναφέρει το enikos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι η «Καταιγίδα» δεν είναι άσκηση επίδειξης ούτε… θεάματος. Είναι η κορυφαία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και κάθε χρόνο εκπέμπει ολοένα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής. Ακόμη και πέρυσι, που η Τουρκία κίνησε κάθε διαθέσιμο μέσο που είχε για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» η «Καταιγίδα» ξέσπασε όλη της την οργή σε κάθε επικοινωνιακή απειλή των απέναντι, βουλιάζοντας τα όποια όνειρα είχαν, κι αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΝ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο Αιγαίο.

Η άσκηση «Καταιγίδα», όσο περνούν οι μέρες τόσο προκαλεί εκνευρισμό στους Τούρκους. Κι αυτό γιατί η ηγεσία του ΓΕΝ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης, θέλοντας να δώσει επιπλέον σημασία στα αντανακλαστικά των στελεχών του. Επιπλέον, βρίσκονται εν ισχύ τα μέτρα για τον κορονοϊό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πάρουν το παραμικρό ρίσκο πριν τις 4 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι σε όλο τον Στόλο δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα!   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ