Πολεμικό Ναυτικό

Νέος διοικητής στη διοίκηση αμφίβιων δυνάμεων

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων, Σχολής Αμφίβιων Επιχειρήσεων και Σχολής Πλοίων Αποβάσεως.

Η Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων αποτελεί τη Διοίκηση Ομάδος Πλοίων στην οποία εντάσσονται Κύριες Αμφίβιες Δυνάμεις (Α/Γ, Π.Τ.Μ.) και αποβατικά πλοιάρια (ΑΒΑΚ), σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σχεδίαση και τις εκδοθείσες Διαταγές των προϊσταμένων κλιμακίων. Η Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων (Δ.Α.Δ.), υπάγεται μέσω του Διοικητού της (Δ/Δ.Α.Δ.), στον Αρχηγό Στόλου (ΑΣ) με σχέση Διοικητικής Διοίκησης και είναι ο φορέας μέσω του οποίου ο Δ/Δ.Α.Δ. καλείται να εκπληρώσει την Αποστολή και τα Έργα που του ανατίθενται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων, Σχολής Αμφίβιων Επιχειρήσεων και Σχολής Πλοίων Αποβάσεως.

Καθήκοντα Διοικητού παρέλαβε από τον Πλοίαρχο Βασίλειο Τσούκα ΠΝ, ο Πλοίαρχος Σπυρίδων Αλευράς ΠΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ