Πολεμικό Ναυτικό

Συναγερμός στο ΓΕΝ: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να βυθιστεί από την Κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» - Προσχεδιασμένη ενέργεια


Του Βασίλη Καπούλα

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Τούρκοι την στιγμή που τουρκική ακταιωρός κατευθύνεται ολοταχώς πάνω στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού μας "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ". Δεν πρόκειται για κανένα ατύχημα, πρόκειται για ηλιθιότητα και προσχεδιασμένη ενέργεια γεγονός που σημαίνει πως οι Τούρκοι επιδιώκουν ναυτικό ατύχημα στο πλαίσιο ασύμμετρων απειλών.

Είναι πλέον αποφασισμένοι για επεισόδιο ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να βυθιστούν!

Ο Τούρκος Κυβερνήτης φωνάζει να φύγει η Κανονιοφόρος "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ" απο τα Ιμια γιατί είναι στα τουρκικά χωρικά ύδατα …

Ο Κυβερνήτης της Κανονιοφόρου συνεχίζει απτόητος την πορεία του και κόβει ταχύτητα...

Αν ο Κυβερνήτης της Κ/Φ Νικηφόρος συνέχιζε χωρίς να κόψει ταχύτητα η βύθιση της Τούρκικης ακταιωρού ήταν δεδομένη.

Το γεγονός πως οι Τούρκοι βιντεοσκόπησαν όλο το περιστατικό δείχνει και τι θα ισχυριστούν:

Πως εμείς πέσαμε πάνω τους. Ηδη αυτό διαδίδουν!

Η τουρκική ακταιωρός δεν δίστασε να συγκρουστεί με ένα πλοίο πολύ μεγαλύτερο , ενδεικτικό των πολεμικών προθέσεων των Τούρκων.

Δείτε το Βίντεο των Τούρκων
https://twitter.com/Acemal71/status/953714738319515651?ref_src=twsrc%5Etfw

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έκαναν λόγο το μεσημέρι για «επακούμβηση».

Οι ίδιες πηγές του ΓΕΝ αποδίδουν την «επακούμβηση» σε ατυχή χειρισμό των Τούρκων.

Ηδη σε ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ προσπαθούσαν σήμερα μετά το περιστατικό να αποκωδικοποιήσουν το επεισόδιο που συνέβη κοντά στα Ίμια.

Τόσο εκείνο που θέλει κατ’ορισμένους να αποτελούσε ένα στημένο επεισόδιο όσο και εκείνο να επρόκειτο για ελιμό απειρίας ή ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που του παρεχει το μέγεθος του πλοίου.

Φως προς αυτήν την κατεύθυνση θα ρίξει η αναφορά του κυβερνήτη της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», ο οποίος ενημέρωνε λεπτό προς λεπτό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε αμα τη άφιξη του από τις Βρυξέλλες και την 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Το περιστατικό σημειώθηκε, ενώ βρισκόταν  σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

Προηγούμενη ενημέρωση

Στις βραχονησίδες Ίμια είχαμε αναμέτρηση μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πλοίων του λιμενικού και πολεμικών πλοίων.

Τα τουρκικά πλοία παρεμποδίστηκαν από την ελληνική κανονιοφόρο η οποία έσπευσε ταχέως στο σημείο από την Λέρο.

Στις 14.30 της Τετάρτης (17.01.2018), τουρκική ακτοφυλακίδα πραγματοποίησε «άστοχο» ελιγμό στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Ιμίων, με αποτέλεσμα να επακουμπήσει την κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού «Νικηφόρος».

Τα τρία τουρκικά περιπολικά πλοία που περιπολούσαν προκλητικά στην περιοχή εμποδίστηκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια από το ελληνικό πολεμικό πλοίο που μπήκε ανάμεσα τους.

Περίπου 4 τουρκικά πολεμικά πλοία και περιπολικά σκάφη μαζεύτηκαν στην περιοχή και είχαμε την διενέργεια πολεμικών ελιγμών 1 μίλι μακριά από τις βραχονησίδες .

Κατά τη διάρκεια της έντασης που ξεκίνησε στις 11:00 π.μ., τα σκάφη προσέγγισαν περίπου 50 μέτρα απόσταση .

Το περιστατικό φαίνεται να έληξε περίπου στις 16:00.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα 3 τουρκικές ακταιωροί στην περιοχή.

Η παρουσία 3 ακταιωρών που ενεργούν ως «δόλωμα» για την προσέλκυση ελληνικών πολεμικών πλοίων είναι ενδεικτικό του σχεδίου της Άγκυρας να προκαλέσει στην περιοχή αυτό ακριβώς το διάστημα.

Εδώ και αρκετές ημέρες γύρω από τις βραχονησίδες έχει ξεκινήσει μέρες τώρα η γνωστή “ναυμαχία της τσιπούρας”, με ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά να προσπαθούν να ψαρέψουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...