Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκος Σμήναρχος: Πρώτος στόχος μας είναι η αντιμετώπιση της κοινής δράσης ελληνικής και ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας

Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων του τουρκικού κόμματος της Πατρίδας, Σμήναρχος ε.α. Ιχσάν Σέφα (İhsan Sefa), αξιολόγησε την πολύ καλή στρατιωτική ανάλυση του Έλληνα Αντιστρατήγου Λαζάρου Καμπουρίδη στο Aydınlık, (ο οποίος είχε αναφέρει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία είναι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία).

Τονίζοντας βέβαια ότι δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει πλήρως με τον Έλληνα απόστρατο Αξιωματικό, ο Σεφά ανέφερε τις δικές του εκτιμήσεις και πληροφορίες:

«Αυτή τη στιγμή, η κύρια απειλή για την Τουρκία είναι η Αμερική και η Ελλάδα.

Ωστόσο, αφού η Τουρκία γνωρίζει ότι ΗΠΑ, Ελλάδα και Ισραήλ θα δράσουν μαζί στον "μεγάλο πόλεμο" ( άγνωστο τι εννοεί ακριβώς), προετοιμάζουν ανάλογα και τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Το Ισραήλ αποτελεί απειλή για εμάς, αλλά η πραγματική απειλή είναι η Αμερική. Επί του παρόντος, το Ισραήλ δεν απειλεί άμεσα την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδικάζουμε το Τελ Αβίβ για την Παλαιστίνη, αλλά όταν μετατρέψαμε το Ιντσιρλίκ σε πολεμική βάση, δεν το κάναμε με γνώμονα ύπαρξης απειλής από το Ισραήλ.

Έχουμε ήδη στόλο μαχητικών αεροσκαφών σταθμευμένο εκεί πέρα ​​από τον στόλο των αεροσκαφών εναερίου ανεφοδιασμού από το 2016. Δεν αποσύραμε ποτέ τα εναέρια τάνκερ που βρίσκονται εκεί.

Σε ένα ( πιθανό) επιχειρησιακό περιβάλλον, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να πάει και να χτυπήσει το Ισραήλ χωρίς να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού, αλλά η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί να έρθει και να χτυπήσει την Άγκυρα, χωρίς να χρησιμοποιήσει ανάλογα αεροσκάφη.

Το βεληνεκές των ισραηλινών μαχητικών δεν είναι αρκετό, και πρέπει να χρησιμοποιήσουν αεροσκάφη-τάνκερ.

Πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 4-5 μαχητικά αεροσκάφη για κάθε αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού, και έτσι, ενώ θα προσπαθούν να διαθέσουν μια ισχυρή δύναμη εναέριας κρούσης, στην πραγματικότητα θα σπαταλούν δύναμη (για να διαφυλάξουν τα εναέρια τάνκερ τους).

Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα θα δράσουν μαζί, το βλέπουμε ήδη στις στρατιωτικές ασκήσεις Noble Dina, στις οποίες στόχος τους είναι η Τουρκία.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει λάβει υπόψη της ότι δεν θα συγκρουστεί μόνο με το Ισραήλ ή μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με τις  δύο χώρες, για αυτό και αναλόγως έχουν εκπονηθεί τα επιχειρησιακά μας σχέδια.

Αλλά δεν πιστεύω ότι δίνουμε προτεραιότητα στην απειλή του Ισραήλ. Πρώτα από όλα, Αμερική και Ελλάδα», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια μπορεί να είναι τα πιθανά πραγματικά σχέδια της Άγκυρας

Η Τουρκία, έχει εκπονήσει επιχειρησιακά σχέδια για κυριαρχία σε ολόκληρη την περιοχή της ανύπαρκτης “ Γαλάζιας Πατρίδας”, αφού οι φιλοδοξίες της φτάνουν για έλεγχο του μεγαλύτερου κομματιού της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα σχέδια αυτά πιθανότατα, επιζητούν πρωτίστως την μεμονωμένη αντιμετώπιση κάθε χώρας ξεχωριστά, σε περίπτωση σεναρίου για παράδειγμα, πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας, διότι μόνο τότε θα μπορούν να δράσουν οι “ γείτονες”.

Στόχος της νεο-Οθωμανικής τουρκικής ελίτ θα ήταν  η εκμηδένιση  Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ ( Χαμάς), και Αιγύπτου ( αποσταθεροποίηση μέσω Αδελφών Μουσουλμάνων), για μια μελλοντική τουρκική κυριαρχία τα επόμενα 80 χρόνια, αλλά θα μείνουν με την όρεξη οι Τούρκοι, και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...