Πολεμική αεροπορία

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ στην Ανδραβίδα για τον ΙΝΙΟΧΟ-24-Η Ινδία ενδιαφέρεται για τα ελληνικά Mirage 2000-5 που θα αποσυρθούν από την Πολεμική μας Αεροπορία

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του General Anil Chauhan.

Σε συνέχεια των εποικοδομητικών συναντήσεων με τη στρατιωτική ηγεσία των Ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση AGRA και τη Σχολή Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών η οποία εδρεύει εντός αυτής, τις εγκαταστάσεις της 50 Independent Parachute Brigade όπου ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό της έργο, όπως επίσης και την Αεροπορική Βάση PUNE.

Είχε επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθεί εταιρείες τεχνολογίας, αμυντικού εξοπλισμού και καινοτομίας και να ενημερωθεί περί των δυνατοτήτων τους.

Η πληθώρα των συναντήσεων και των ενημερώσεων στις οποίες συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την παραμονή του στην Ινδία, κρίνονται ως ιδιαιτέρως επωφελείς και αναμένεται να αναβαθμίσουν τις ήδη άριστες σχέσεις των 2 χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο, με την από κοινού συμμετοχή σε δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις, αυξάνοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα και την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων τους Δυνάμεων.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ-24».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της Άσκησης από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ, Ταξίαρχο (Ι) Ματθαίο Κανουπάκη, παρακολούθησαν διελεύσεις σχηματισμών Μαχητικών Αεροσκαφών και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων (WHITE CELL) των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν:

• ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος

• οι Πρέσβεις στην Ελλάδα της Αυστρίας κ. Gerda Vogl, της Γαλλίας, κ. Laurence Auer και της Ο.Δ. Γερμανίας, κ. Andreas Kindl

• ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ

• ο Commander of the Qatari Emiri Air Force, Major General (P) Jassim Mohammed Ahmed Al-Mannai, ο Commander of the Montenegrin Air Forces, Lieutenant Colonel Bovan Popadic, ο Chief of the Romanian Air Force Staff, Major General Leonard- Gabriel Baraboi και ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχος (Ι) Χρίστο Χρίστου

• ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ο.Δ. Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ