Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Η Ελλάδα είναι hard Power-Α/ΓΕΑ: “Εκσυγχρονίζουμε τα F-16 BLK50 και θα πάρουμε F-35-Μόνος όποιος προετοιμαστεί θα επιβληθεί σε πολεμική σύγκρουση”

Η δήλωση του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη και της ΥΦΕΞ κ. Παπαδόπουλου για τις σχέση Ελλάδος-Τουρκίας, παρομοιάζοντας την κατάσταση με “ ενοίκους της πολυκατοικίας και Soft Power, που μπορεί να μην ταιριάζουμε, αλλά συζητάμε για να λύνουμε θέματα”, δεν είναι η εικόνα που θέλουμε για την χώρα μας.

Η Ελλάδα επιβίωσε τόσα χρόνια διότι αν και μικρή χώρα κινούνταν με την λογική της hard Power, κάτι που ένιωσαν οι εχθροί μας διαχρονικά, από τον Μαραθώνα και τους Πέρσες μέχρι τους Ιταλούς και τους Τούρκους στην μάχη της ΕΛΔΥΚ το 1974.    

Τώρα αν οι γείτονες νομίζουν ότι μπορούν να ακυρώσουν μια ιστορία χιλιάδων ετών, προσφέροντας μια ψεύτικη φιλία είναι πολύ γελασμένοι.

Για την ιστορία, η μόνη ευκαιρία που είχαν οι Τούρκοι να δείξουν φιλικές διαθέσεις ήταν από το σύμφωνο φιλίας Βενιζέλου-Κεμάλ το 1931, αλλά το καταπάτησαν στην συνέχεια και το έκαναν κουρελόχαρτο, οπότε κάθε συζήτηση ουσιαστική μαζί τους ενέχει τεράστιους κινδύνους.     

Α/ΓΕΑ: “Εκσυγχρονίζουμε τα F-16 BLK50 και θα πάρουμε F-35-Μόνος όποιος προετοιμαστεί θα επιβληθεί σε πολεμική σύγκρουση”

Ο Aντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μίλησε σε εκδήλωση  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή την Εορτή των Αρχαγγέλων ( Μιχαήλ και Γαβριήλ) που είναι προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας αναφέροντας τα εξής μεταξύ άλλων:

“Και ο σχεδιασμός μας δεν τελειώνει εδώ. Στόχος στο άμεσο μέλλον ο εκσυγχρονισμός των F-16 BLK50, με το βλέμμα στη μέγιστη δυνατή ομογενοποίηση του στόλου, που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα υποστήριξης, τόσο ποσοτικά και ποιοτικά, όσο και οικονομικά, ενώ θα μεγιστοποιήσει την ικανότητα διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας με το σύνολο σχεδόν των διατιθέμενων μέσων Αεράμυνας, δημιουργώντας ένα πλέγμα πολυεπίπεδης άμυνας εναντίον όλων των σύγχρονων απειλών.

Και βέβαια στο άμεσο μέλλον αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας επίτευξης του επόμενου μεγάλου στόχου, την είσοδο στην 5η γενιά μαχητικών. Το άλμα στο μέλλον αναμένεται να είναι τεράστιο, με την επικείμενη πρόσκτηση των Α/Φ F-35, ενός μέσου που θα εισάγει την Αεροπορία στο κλειστό κλαμπ των χρηστών του πιο προηγμένου μαχητικού πολλαπλών ρόλων που κατασκευάστηκε και διατίθεται στον δυτικό κόσμο, προσδίδοντας μοναδικές δυνατότητες και κατατάσσοντάς την στις ισχυρότερες και αποτελεσματικότερες παγκοσμίως.

Η απόκτηση Α/Φ 5ης γενιάς από την ΠΑ δεν σημαίνει όμως μόνο νέες δυνατότητες, αλλά και προκλήσεις που απορρέουν από την απαίτηση προσαρμογής μας σε έναν νέο τρόπο σκέψης στην επιχειρησιακή σχεδίαση, στην τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη, στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, καθώς και στην εκπαίδευση και στελέχωση.

Σε αυτό το απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, μόνο αυτός που θα έχει στην κατοχή του τα κατάλληλα μέσα και θα έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο και ποιοτικά εκπαιδευμένο προσωπικό, θα μπορέσει να επιβληθεί και να επικρατήσει σε μία σύγκρουση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματική αποτροπή, που αποτελεί και την προμετωπίδα της εθνικής μας στρατηγικής”.

Αυτή μια πραγματική αποτρεπτική πολιτική ξεκινώντας από την Πολεμική μας Αεροπορία, από την οποία αναμένουμε τα επόμενα χρόνια να κυριαρχεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, “λογικεύοντας” την τουρκική νεο-οθωμανική πολιτική που μας βλέπει ως εμπόδιο στα σχέδια επέκτασης της σημερινής Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν.  

Άλλωστε οι Τούρκοι μας μιλούν δήθεν για ειρήνη και συνεννόηση ενώ την ίδια στιγμή η πολεμική τους βιομηχανία έχει πάρει “ φωτιά”.

Τα τουρκικά UCAV Bayraktar TB2, το Bayraktar TB3 και ANKA  θα εκτοξεύουν πυραύλους αέρος-αέρος SUNGUR A2A

Πολύ σύντομα το Bayraktar TB2, το Bayraktar TB3 και το ANKA θα είναι πιο επικίνδυνα.Ο πύραυλος SUNGUR A2A (αέρος-αέρος) θα δοκιμαστεί μέχρι το τέλος του 2023.

Έτσι, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3 και ANKA θα έχουν την δυνατότητα να καταρρίπτουν ελαφρά επιθετικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV σε εμβέλεια 10+ km.

Αυτή είναι η τουρκική εξωτερική πολιτική από την εποχή που εμφανίστηκαν οι πρώτοι Σελτζούκοι Τούρκοι στην Ανατολική ελληνική Μικρά Ασία, και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ