Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει την νέα γενιά ατρακτιδίων σκόπευσης

Το ατρακτίδιο Litening 5 εξετάζουν στην Πολεμική Αεροπορία καθώς με τον αριθμό των F-16 Viper να αυξάνει, τα ατρακτίδια σκόπευσης νέας γενιάς καθίστανται ένα απαραίτητο κομμάτι του παζλ.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «RAFAEL», κ. Micha Ron (Rafael Regional Director), κ. Maio Itzhak (Operational Requirements and Test Flights), και κ. Yanir Gat (Marketing and Business Development of Electro-Optic systems), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του Litening 5 Targeting Pod, που κατασκευάζει.

Το Litening 5 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του ατρακτιδίου που παρουσιάστηκε το 2019. Βελτιώνει την ανάλυση των καμερών υπερύθρων μικρού και μεσαίου κύματος και εισάγει ένα ραντάρ συνθετικού διαφράγματος με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Το Litening 5 τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση σε αεροσκάφη Gripen και Typhoon

Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά ατρακτίδια στο εξωτερικό στην γειτονική Τουρκία που έχουν τελειοποιήσει σε πολλά επίπεδα την αντιγραφή εξωχώριας τεχνολογίας, παρουσίασαν εγχώριο ατρακτίδιο σκόπευσης για τα μαχητικά F-16 και όχι μόνο…

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Görgün είπε: «Το ASELPOD, το πιο αιχμηρό εθνικό τεχνολογικό μάτι μας, συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες του κόσμου, υπό τη διοίκηση των καλύτερων πιλότων μαχητικών στον κόσμο, ενισχύουν τη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας μας».

Σύμφωνα με τη δήλωση της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), οι 14ες δοκιμές αποδοχής πεδίου παραγωγής σειριακής παραγωγής ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν επιτυχώς στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε η Προεδρία για την κάλυψη των αναγκών της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας και πραγματοποιήθηκαν από την ASELSAN.

Ο Πρόεδρος της SSB, Haluk Görgün, σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Το ASELPOD, το πιο αιχμηρό εθνικό τεχνολογικό μάτι μας, συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι πιο προηγμένες τεχνολογίες του κόσμου, υπό τη διοίκηση των καλύτερων πιλότων μαχητικών στον κόσμο, ενισχύουν τη δύναμη των Πολεμική Αεροπορία. Στην ανάπτυξη του συστήματος ASELPOD, το οποίο αναλαμβάνει ένα από τα πιο κρίσιμα καθήκοντα στα μαχητικά αεροσκάφη. Συγχαίρω το προσωπικό και τους υπεργολάβους της ASELSAN που το δημιούργησαν».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή του συστήματος, το οποίο έχει παραδοθεί σε φίλες και συμμαχικές χώρες σε μεγάλους αριθμούς, σε νέες χώρες.

«Πολλές λειτουργίες του ASELPOD, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά και σε εθνικό επίπεδο, εκτελούνται λειτουργικά σε επίπεδο ίσο ή πέρα ​​από ισοδύναμα προϊόντα. Το σύστημα μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία λειτουργίες παρακολούθησης και στόχευσης στόχων με τους προηγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας» αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή