Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Γυναικεία υπόθεση η κατάκτηση των αιθέρων! Παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η κατάκτηση των αιθέρων με μαχητικά και η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έγινε πλέον και γυναικεία υπόθεση. Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που ήδη πετούν με τα Mirage 2000- 5 (από την Τανάγρα), τα F-16 και τα Phantom (από Άραξο και Ανδραβίδα) είναι και τα κορίτσια που αποφοιτούν εφέτος από την Σχολή Ικάρων και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους στις 5 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την στήλη ''Βηματοδότης'', της γνωστής εφημερίδας το ''Βήμα''. 

Κάθε χρόνο και περισσότερα ιπτάμενα κορίτσια, άφοβα με την «πουλάδα» της ιπταμένης υπερήφανα καρφιτσωμένη στην στολή τους. Ποιος ξέρει; Ίσως σε λίγα χρόνια να δούμε κάποιες από αυτές που αποφοιτούν σήμερα με τον βαθμό της ανθυποσμηναγού, να πιλοτάρουν και τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αφού για τους πιλότους μαχητικών είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα δεν έχει καμία διαφορά.

Την Παρασκευή έρχεται και το 15ο Rafale

Πέραν των 8 νέων F-16 Vipers, η Πολεμική Αεροπορία ενισχύεται και με άλλο ένα Rafale. Την Παρασκευή φθάνει και το 15ο Rafale κάνοντας πιο δυνατή την μοίρα των 4,5 γενιάς αεροσκαφών, που γίνονται και αυτά ετοιμοπόλεμα.

Την ίδια ώρα είναι ζήτημα χρόνου (τώρα που ολοκληρώθηκαν και οι τουρκικές εκλογές) για να έρθει στην Αθήνα το LOA για την προμήθεια 20 F-35, πράγμα που σημαίνει ότι αρχίζουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για την απόκτησή τους.

Έως το 2028 που θα αρχίσει η παραλαβή τους, με τον εκσυγχρονισμό της βάσης της Ανδραβίδας που θα τα υποδεχτεί, η Πολεμική Αεροπορία γίνεται από τις πιο ισχυρές στην περιοχή, όταν ακόμα οι Τούρκοι θα προσπαθούν να πετύχουν την αναβάθμιση των δικών τους F-16.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ