Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Πολεμική Αεροπορία: Έφθασε το 9ο μαχητικό Rafale και τρία F-16 Viper

Μπορεί ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, να διαμηνύει πως "είναι μάταιος ο κόπος σας με τα εξοπλιστικά προγράμματα'', ωστόσο η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζει την άμυνά της έναντι του αναθεωρητικού "γείτονα" που ζητάει να "μοιραστούμε δίκαια τον πλούτο του Αιγαίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, λίγο μετά το μεσημέρι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία υποδέχθηκε το 9ο μαχητικό αεροσκάφος γαλλικής κατασκευής Rafale με απευθείας πτήση από το Bordeaux της Γαλλίας, καθώς και τρία αναβαθμισμένα F-16 Viper, όπως επιβεβαιώνουν στο Πενταπόσταγμα πηγές με γνώση της κατάστασης.

Κυριολεκτικά δεν μας προλαβαίνουν οι Τούρκοι όσον αφορά τις παραλαβές οπλικών συστημάτων, όπως γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, από μαχητικά Rafale F-3R μέχρι τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα M-1117 και 50 αρματοφορείς OSHKOSH για μεταφέρουμε τα άρματα μας οπουδήποτε.

Την ίδια περίοδο συζητάμε για την περίπτωση παραλαβής αριθμού μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J από την Βρετανία, ενώ εκκρεμούν αρκετές ακόμη παραδόσεις οπλικών συστημάτων.

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα θα ανατρέψει τη ναυτική ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, μετά την αεροπορική, προικισμένη με νέα οπλικά συστήματα που είχε να δει από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Όλα μπορούν να διορθωθούν στο μέτρο του δυνατού, αφού η  οικονομική και η ενεργειακή κρίση θα βρει λύση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας λύση μετά από μερικά χρόνια και στο δυσβάσταχτο χρέος της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...