Πολεμική αεροπορία

Ζόρικα στιγμιότυπα από την Tiger Meet -Τι είπαν ο Αρχηγός ΓΕΑ και ο διοικητής του Άραξου (Εικόνες & Βίντεο)

Γράφαμε χθες για την ολοκλήρωση της Άσκησης «NATO Tiger Meet 2022»

Η Ένωση Τάιγκερ του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε την  NATO Tiger Meet 2022 στις 20 Μαΐου 2022 στην αεροπορική βάση του Αράξου. Οι τελευταίες ημέρες της εκδήλωσης διάρκειας δύο εβδομάδων περιελάμβαναν μια δημόσια αεροπορική επίδειξη και μια ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών.

Την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Α.Ε. οι Πρέσβεις στην Ελλάδα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ελβετίας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας και ο Διοικητής Αεροπορικού Τμήματος της Βελγικής Αεροπορίας.

Η ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Σμήναρχου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Πέτρου Σάσσαρη, Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης Αράξου και διευθυντή της άσκησης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της βελτίωσης της αεροπορικής τακτικής μέσω της ανταλλαγής εμπειριών σε πνεύμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Επιπλέον, τόνισε ότι το πολυεθνικό περιβάλλον του NATO Tiger Meet 2022 παρέχει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να "εκπαιδευτούν όπως θα πολεμήσουν", προωθώντας τις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ένωσης NATO Tiger.


Ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρόλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι νέες αναδυόμενες απειλές προκαλούν τον τρόπο εφαρμογής της αεροπορικής ισχύος, απαιτώντας πολυτομεακή και διαλειτουργική απασχόληση. Οι συνδυασμένες αποστολές του Tiger Meet 2022 περιελάμβαναν όλο το φάσμα του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου, δημιουργώντας ένα υψηλής ποιότητας πλαίσιο για την ενίσχυση των μαχητικών δυνατοτήτων, της κοινής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της εταιρικής σχέσης μεταξύ των Συμμάχων.

Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις και τη συνέντευξη Τύπου, διακεκριμένοι επισκέπτες και δημοσιογράφοι παρακολούθησαν μια σύντομη δυναμική επίδειξη που έδειχνε τη διαλειτουργικότητα και τον συντονισμό μεταξύ εναέριων μέσων και χερσαίων στρατευμάτων. Μαχητικά αεροσκάφη παρείχαν στενή αεροπορική υποστήριξη στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων πριν τα στρατεύματα απομακρυνθούν από επιθετικό ελικόπτερο Mi-35 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα Κέντρα Επιχειρήσεων Συντήρησης (MOC) και στους χώρους ασκήσεων.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει πολλές και σύνθετες απειλές και προκλήσεις σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον ασφαλείας, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσει είναι η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η άσκηση Tiger Meet 2022 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη ετοιμότητας και την τελειοποίηση των πολεμικών δεξιοτήτων σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον κοινών δυνάμεων. Επίσης, υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας στη Συμμαχία ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

#NATO Allies🇬🇷🇧🇪🇫🇷🇨🇿🇮🇹🇪🇸🇳🇱🇵🇱🇵🇹🇩🇪& Partners🇨🇭🇦🇹taking part, building readiness & fine-tuning skills in a joint force environment@NATO @NATOpress @HAFspokesman #NATOTigerMeet #StrongerTogether pic.twitter.com/YJPmkWjdcA

— NATO Air Command (@NATO_AIRCOM) May 21, 2022">

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ