Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Θέλουν να ισοφαρίσουν το φάλτσο του East Med με υποστήριξη των κινητήρων F100-PW-229 οι Αμερικάνοι

Νέα χαρμόσυνα μαντάτα για την Πολεμική Αεροπορία..

Πρόγραμμα υποστήριξης των κινητήρων F100-PW-229 των F-16C/D Block.52+/Advance Block.52+ Fighting Falcon ενέκριναν οι ΗΠΑ., και η συγκυρία μοιάζει σαν να πρόκειται για ισοσκελισμό του φάλτσου με τον East Med.  

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε απόφαση έγκρισης μιας πιθανής Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού προς την Κυβέρνηση της Ελλάδας για τη Συνέχιση της Υποστήριξης για τη Συντήρηση Κινητήρων F100-PW-229 και συναφούς εξοπλισμού, με εκτιμώμενο κόστος 233 εκατομμύρια δολάρια. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια παρέδωσε σήμερα την απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποιεί στο Κογκρέσο την πιθανή αυτή πώληση.

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε να αγοράσει ανταλλακτικά και υπηρεσίες για την υποστήριξη της επόμενης συντήρησης σε επίπεδο αποθηκών και υποστήριξης των κινητήρων F100-PW-229, που θα περιλαμβάνει ανταλλακτικά, επισκευαστικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα, υπηρεσίες επισκευής και επιστροφής, δημοσιεύσεις και τεχνική τεκμηρίωση, μηχανικές, τεχνικές και υλικοτεχνικές υπηρεσίες της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και των εργολάβων, καθώς και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποστήριξης του προγράμματος. Η συνολική εκτιμώμενη αξία ανέρχεται σε 233 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη.

Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας μεγαλύτερο βάθος επισκευαστικής ικανότητας για τους κινητήρες των αεροσκαφών F-16 Block 52+/52+ Advanced, συντηρώντας το οπλικό τους σύστημα και βελτιώνοντας τους ρυθμούς ικανότητας των αεροσκαφών. Η Ελλάδα έχει επιδείξει συνεχή δέσμευση για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της και δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτή την πρόσθετη υποστήριξη συντήρησης στις ένοπλες δυνάμεις της.

Η προτεινόμενη πώληση αυτών των υπηρεσιών δεν θα μεταβάλει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή. Δεν υπάρχουν κύριοι ανάδοχοι για αυτή την προτεινόμενη πώληση. Δεν υπάρχουν γνωστές συμφωνίες αντιστάθμισης που προτείνονται σε σχέση με την εν λόγω πιθανή πώληση.

Η υλοποίηση αυτής της προτεινόμενης πώλησης δεν θα απαιτήσει την τοποθέτηση πρόσθετων αντιπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή των εργολάβων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προτεινόμενη πώληση δεν θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αμυντική ετοιμότητα των ΗΠΑ.

Η παρούσα ανακοίνωση για πιθανή πώληση απαιτείται από το νόμο. Η περιγραφή και η αξία σε δολάρια αφορά την υψηλότερη εκτιμώμενη ποσότητα και αξία σε δολάρια με βάση τις αρχικές απαιτήσεις. Η πραγματική αξία σε δολάρια θα είναι χαμηλότερη ανάλογα µε τις τελικές απαιτήσεις, την αρμόδια για τον προϋπολογισµό αρχή και την υπογεγραμμένη συμφωνία πώλησης, εάν και εφόσον συναφθεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...