Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Τα Heron ''κλειδώνουν'' το Αιγαίο: Δίνουν σε real time συνεχή εικόνα & δεδομένα

Όπως σας είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα πριν λίγες ημέρες, ξεκίνησε η πρώτη επιχειρησιακή πτήση ενός εκ των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών Heron που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία από το Ισραήλ.  

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κορμός της Τουρκικής αεράμυνας αιφνιδιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που η Άγκυρα χρειάστηκε να απογειώσει ένα δικό της Bayraktar από τα κατεχόμενα της Κύπρου και να το στείλει να πετάξει δυτικά μήπως καταφέρει να εντοπίσει το ελληνικό drone.    

Οι πρώτες φωτογραφίες του Heron στην 135 Πτέρυγα Μάχης δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την επίσκεψη στο «αεροπλανοφόρο» του Αιγαίου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαπιστώθηκε ότι ήδη το Heron όχι απλά πετάει πάνω από το Αρχιπέλαγος αλλά πλέον αναλαμβάνει πλήρεις επιχειρησιακές αποστολές και δίνει σε real time συνεχή εικόνα και δεδομένα τόσο στη Σκύρο όσο κυρίως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Εικόνα η οποία επιπλέον φτάνει άμεσα πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος όσο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα βγήκε και χάρτης, όπου δείχνει την πορεία της πρώτης πτήσης του ισραηλινού drone Heron από την Σκύρο με πορεία ανατολικά της Ρόδου! 

Με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε αποστολές ISR (Intelligence -Su rveillance-Reconnaissance) τα Heron συλλέγουν και μεταδίδουν πληροφορίες ανάλογα με την αποστολή τους. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...