Πολεμική αεροπορία

Αμερικανικά Β-52 πάνω από το Αιγαίο

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ολοκλήρωσαν μια αποστολή με την ελληνική πολεμική αεροπορική πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και την τουρκική αεροπορία στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Εύξεινο Πόντο στις 14 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά διενήργησαν άσκηση προστασίας στόχου υψηλής αξίας με ελληνικά μαχητικά βορείως της Σκύρου την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια τα αμερικανικά αεροσκάφη συνοδευόμενα από τουρκικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Αποστολές σαν την σημερινή υπογραμμίζουν την σημασία της ετοιμότητας των δυνάμεών μας να παράσχουν ρεαλιστική εκπαίδευση μαζί με τους συμμάχους μας» πρόσθεσε.

Οι αναπτύξεις της Bomber Task Force έχουν επιτύχει περισσότερες από 200 πτήσεις στους τομείς ευθύνης USAFE-AFAFRICA από την πρώτη αποστολή το 2018. «Όταν είναι απαραίτητο, η ικανότητα γρήγορης απόκρισης και η διαβεβαίωση συμμάχων και συνεργατών βασίζεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ οι δυνάμεις είναι εδώ, στην Ευρώπη, προς τα εμπρός και έτοιμες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...