Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται μετατροπή των C-130 σε ιπτάμενα τάνκερ

Eπιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς ήταν το πρώτο Ελληνικό ΜΜΕ που έκανε λόγο για απόκτηση ιπτάμενων τάνκερ από την Ελλάδα. 

Μάλιστα η βοήθεια θα έρθει από το Ισραήλ, όπως ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα

Τυχόν προμήθεια τέτοιων αεροσκαφών, θα ήταν ένας μεγάλος πολλαπλασιαστής ισχύος για την πολεμική μας αεροπορία, η οποία θα είχε πλέον τη δυνατότητα παροχής αεροπορικής υποστήριξης της Κύπρου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ με τα κατάλληλα πυρομαχικά όπως πυραύλους αέρος -εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, θα είχε τη δυνατότητα προσβολής όλης της τουρκικής επικράτειας και φυσικά στρατηγικών στόχων της σε όλη της την έκταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδίως το τελευταίο θα ανάγκαζε την Τουρκία να διάθετε αεροπορικά και αντιαεροπορικά μέσα για την προστασία τους, διασπείροντας έτσι τις δυνάμεις της, κάτι που τώρα δεν ισχύει, όπως έχει αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.

Για παράδειγμα τα φράγματα στην Ανατολία του Τίγρη και του Ευφράτη, τώρα είναι στο απυρόβλητο από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ενώ με τα "ιπτάμενα τάνκερ όχι". 

Τα δεδομένα  

 

Έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της φαίνεται ότι είναι η Πολεμική μας Αεροπορία αμέσως μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των 18 υπερσύγχρονων Γαλλικών μαχητικών Rafale. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ωριμάσει το σχέδιο ενίσχυσης της HAF με ιπτάμενα τάνκερ για τον εναέριο ανεφοδιασμό του στόλου των μαχητικών της. Και μάλιστα στο τραπέζι έχει πέσει και εξετάζεται το ενδεχόμενο  μετατροπής σε air refueling tankers δύο μεταγωγικών C-130 από αυτά που ήδη διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το Newpost.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετική πρόταση φέρεται να έχει γίνει από το Ισραήλ το οποίο άλλωστε αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τη συντήρηση τουλάχιστον τριών C-130 τα οποία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος.  
Πρόκειται για πρόταση χαμηλού κόστους αφού ήδη εδώ και χρόνια αεροπορίες σε όλο τον κόσμο έχουν μετατρέψει τέτοια μεταγωγικά σε ιπτάμενα τάνκερ με προσθήκη δεξαμενής μέσα στο αεροσκάφος, τροποποιήσεις στο πιλοτήριο απ’ όπου θα γίνεται ο ανεφοδιασμός με την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και χρήση ατρακτιδίων με τις απαραίτητες «μάνικες» τα οποία εγκαθίστανται στις πτέρυγες.
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ