Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Τα Rafale θα ''φορτωθούν'' & με τις βόμβες Hammer

Εξελίξεις έχουμε με τα Rafale. Σύμφωνα με το έγκυρο Shephard News, η Ελλάδα θα πάρει και τις γαλλικές υπερ-βόμβες Hammer, οι οποίες θα ''φορτωθούν'' στο μαχητικό. 

Πρόκειτια για τις βόμβες με τις οποίες τα γαλλικά Rafale διέλυσαν στις 5 Ιουλίου την τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη

Η βασική έκδοση των γαλλικών βομβών είναι στα 250 κιλά ενώ καθοδηγείται με GPS. Yπάρχουν επίσης βόμβες των 125 κιλών, των 500 κιλών και του ενός τόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Έλληνες εκπαιδεύονται σε αερομαχίες με Rafale 

Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας βρίσκονται ήδη στη Γαλλία, όπου μαθαίνουν σε ασκήσεις την συμπεριφορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που εντός του 2021 θα αρχίσουν να εντάσσονται και στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2020, διεξάγεται μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση, στην 118 γαλλική αεροπορική βάση στο Mont-de-Marsan.

Στην άσκηση συμμετέχουν 40 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετέχει κατόπιν εγκρίσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με 4 αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες 8 από τα 12 μεταχειρισμένα Rafale τα οποία θα αποκτήσει η HAF θα προέρχονται από τις δυο Γαλλικές Πολεμικές Μοίρες οι οποίες έχουν ως έδρα την 118 Αεροπορική Βάση.  

Πρόκειται για την «Escadron de Chasse 3/30 Lorraine» και την «Escadron de Chasse 1/30 Cote D’ Argent».Xωρίς αμφιβολία η 118 Air Base χαρακτηρίζεται ως η «φωλιά» των Rafale. Κομβική αεροπορική βάση για τη Γαλλική Αεροπορία αφού εκεί εδρεύει και το κέντρο αεροπορικών δοκιμών. 

 Οι Έλληνες ιπτάμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν στην πράξη ξεκάθαρη άποψη για το Rafale και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τα οποία το κάνουν ξεχωριστό ειδικά σε αποστολές κρούσης αλλά και σε αντιμετώπιση εχθρικών μαχητικών από μεγάλες αποστάσεις με τον πανίσχυρο «Meteor». 

https://twitter.com/ShephardNews/status/1310851721103659008

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ