Πολεμική αεροπορία

Εισηγητικό ετοιμάζει η ΓΔΑΕΕ για τα Rafale - Στο 1 δισ. το κόστος

Όλα δείχνουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στην απόκτηση των μαχητικών που θα ανατρέψουν τις ισορροπίες σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

Τα Rafale βρίσκονται μία ''ανάσα'' από την Ελλάδα. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς μπορεί να έχουμε γερμανικές και αμερικανικές  ''τρικλοποδιές''. 

Το χθεσινό δημοσίευμα του Πενταπόσταγμα για τις γαλλικές ανησυχίες ήταν ξεκάθαρο. 

Το La Tribune αναφέρει, πως η ανησυχία του Παρισιού είναι ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει στο τέλος να χρηματοδοτήσει τόσο τα Rafale όσο και τα F-35 και, έτσι, θα επιλέξει να προμηθευτεί αποκλειστικά τα αμερικανικά μαχητικά. 

Τα F-35 δεν χρειάζονται για την χώρα μας. Τα Rafale είναι ξεκάθαρα τα μαχητικά που ''κουμπώνουν'' με την Ελληνική ΠΑ και θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην περιοχή.  

Οι νέες εξελίξεις 

 


Καταιγιστικά είναι τα νεότερα για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με αντικείμενο την απόκτηση μιας μοίρας Rafale για τη Πολεμική Αεροπορία με συνολικώς 18 ή 20 αεροσκάφη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σήμερα η ΓΔΑΕΕ ετοιμάζει το απαραίτητο εισηγητικό σημείωμα (Φύλο Ενημέρωσης Εισήγησης) προς τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα την απόκτηση των κορυφαίων γαλλικών Rafale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παραπάνω εξέλιξη δρομολογεί τις απαραίτητες διαδικασίες σε θεσμικό επίπεδο με στόχο το πρόγραμμα να λάβει τις ενδεδειγμένες θετικές εισηγήσεις από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του ΥΠΕΘΑ (Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο, Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) και ακολούθως από τη Βουλή και το ΚΥΣΕΑ με απώτερο τελικό στόχο να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, σύμφωνα με το defencereview.gr και τον Ιωάννη Νικήτα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να μιλήσει και ο ΥΕΘΑ με τη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας με θέμα την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που θα υπογραφεί όπως όλα δείχνουν στις 10 Σεπτεμβρίου μεταξύ Μακρόν και Μητσοτάκη και ασφαλώς να τεθούν τα δύο βασικά εξοπλιστικά ήτοι τα αεροσκάφη Rafale και οι φρεγάτες Belharra.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κόστος για τα Rafale θα κρατηθεί σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο περίπου στο 1 δισ. ευρώ με τιμές απόκτησης ανάλογες αυτών που προμηθεύεται η Γαλλική Αεροπορία. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...