Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συζήτησαν για τον εκσυγχρονισμού των F-16

“Όντως είναι δύσκολο να συνεργαστούν ψηφιακά συστήματα με αναλογικά. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, με τη χρήση λογισμικών. Βαδίζουμε προς αυτή τη κατεύθυνση”, είπε ο Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Lockheed Martin Aeronautics/International, Ντένης Πλέσσας, μιλώντας σε διαδικτυακό πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συνεπώς το πρόβλημα είναι υπαρκτό -αυτό δεν αμφισβητείται έτσι κι αλλιώς- και αναζητείται η λύση. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε το πρόγραμμα πριν τη βρούμε.

Υπάρχει λύση; Η μοναδική αξιόπιστη λύση -όπως λένε οι τεχνικοί της ΠΑ- είναι μία: νέο σύστημα αυτοπροστασίας. Αυτό σημαίνει ένα κόστος που υπολογίζεται από 300 εκατομμύρια και πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η όποια “πατέντα” με λογισμικά που θα κάνουν το “ψηφιακό” σύστημα να “συνεργαστεί με το αναλογικό” ,απλά δεν θα λειτουργήσει και σε κάθε περίπτωση αποτελεί τεράστιο ρίσκο για την Πολεμική Αεροπορία, η ηγεσία της οποίας πάντως φαίνεται διατεθειμένη αδιαμαρτύρητα να το αναλάβει. Το θέμα θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 σοφά παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΓΕΑ που έχει και θα ΄χει την ευθύνη για την εξέλιξη του προγράμματος και τα αποτελέσματα του:

“Είναι ένα εξαιρετικό,φιλόδοξο και ακριβό πρόγραμμα. Μένω στην ανακοίνωση του ΓΕΑ που λέει ότι προχωρά κανονικά”, είπε ο κ.Διακόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΑΒ.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στην παρέμβαση του είπε ότι “όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, τότε θα συζητήσουμε για τα F-35. Το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού θα ολοκληρωθεί το 2028.

Ο κ.Πλέσσας είπε ότι η Ελλάδα ασφαλώς μπορεί να μπει στο πρόγραμμα ,στο οποίο είχε προσκληθεί και στο παρελθόν και ότι μετά το πάγωμα της τουρκικής συμμετοχής, υπάρχει ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα μέρος του έργου παραγωγής εξαρτημάτων που είχαν οι Τούρκοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ