Πολεμική αεροπορία

Bίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκικό F-16 στο στόχαστρο ελληνικού Mirage-2000 - ''Τον έχω!''

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο βγήκε πριν λίγο στη δημοσιότητα, που δείχνει πους έχει το ''πάνω'' χέρι στο Αιγαίο. 

Πριν λίγο αναφέραμε, πως σε κατάσταση ''No escape'' βρέθηκαν τα δύο τουρκικά F-16 πριν καν πλησιάσουν το NH9O το οποίο μετέφερε τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά το πρωί της Κυριακή.

Οι εικόνες από τις κάμερες των δύο Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας Παντός Καιρού ''ΘΗΣΕΑΣ'' που δείχνουν τα ελληνικά μαχητικά να έχουν συνεχώς μέσα στα σκοπευτικά τους τα τουρκικά αεροσκάφη αλλά και τα στοιχεία από τα ραντάρ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι τα αεροσκάφη των γειτόνων ήταν ''kill από ώρα'' στην αεροπορική διάλεκτο.

Κάθε Τουρκικό F-16 το σημάδευαν τέσσερα βλήματα που έφερε πάνω του κάθε ένα ελληνικό «Δελταπτέρυγο». Κι όμως, παρά την ξεκάθαρη υπεροχή των Ελλήνων αεροπόρων στις τάξεις των «γερακιών» της Πολεμικής Αεροπορίας τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ικανοποίηση από τη μια, γιατί την Κυριακή όπως και κάθε μέρα απέδειξαν την ανωτερότητά τους. Αλλά και προβληματισμός για τον άχαρο ρόλο της αντιμετώπισης ενός προκλητικού και συχνά ανήθικου γείτονα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα όρια αντοχής και ψυχραιμίας τους.  

 

Το βίντεο-ντοκουμέντο   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 βρίσκεται μπροστά από τα σκοπευτικά ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Mirage. Το βίντεο είναι από την προχθεσινή Κυριακή 3 Μαιου και η αερομαχία που θα παρακολουθήσετε σημειώθηκε στο Κεντρικό Αιγαίο, περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου NH-90 το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. 

Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.  

https://twitter.com/isozygio/status/1257601054440656896

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ