Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Θρίλερ στη Ρόδο: Αρνητικός στον κορονοϊό ο σμηνίτης -Αναζητείται ο ασθενής

Μια απίστευτη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν 25χρονος σμηνίτης που υπηρετεί στο νησί, παρουσίασε κάποια ενδεικτικά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς της μονάδος, αφού αρχικά τον περιέθαλψαν στη μονάδα, να τον μεταφέρουν το Σαββάτο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Εκεί ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται για ύποπτο περιστατικό και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε μονάδα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Το δείγμα εξέτασης είχε ληφθεί αμέσως μετά την εισαγωγή του και η σχετική θετική απάντηση ήρθε -όπως έγραψαν τοπικά μέσα ενημέρωσης- χθες το απόγευμα (31/3/2020).

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αναφέρει η dimokratiki, η διάγνωση οφείλεται σε λάθος του Ινστιτούτου Παστέρ, καθώς μετά από επανέλεγχο των 14 δειγμάτων ασθενών, που απεστάλησαν από το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου στο Ιντιστούτο, διαπιστώθηκε ότι το θετικό για κορονοϊό δείγμα δεν ανήκει στον νεαρό σμηνίτη!

Ο σμηνίτης, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε αρνητικό θάλαμο του νοσοκομείου της Ρόδου, αναμενόταν να επιστρέψει -αν δεν το έχει κάνει ήδη- στη μονάδα του, αφού δεν έχει νοσήσει από κορονοϊό, αλλά από απλή γρίπη.

Πλέον έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος από τους υπόλοιπους 13 ασθενείς, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν στο ΠΑΣΤΕΡ, είναι θετικός στον κορονοϊό ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα και να ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ