Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί ύποπτοι φορείς του κορωνοϊού λένε ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ (upd)

Διαψεύδεται τόσο από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, όσο και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης η είδηση περί παρουσίας «52 σμηνιτών» ως «υπόπτων κρουσμάτων» για κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.

Το lawandorder.gr επικοινώνησε αρχικώς με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΑ ο οποίος απαντώντας στο σχετικό ερώτημα είπε: «Μόλις έγινε γνωστή η είδηση επικοινώνησα ο ίδιος με τους διοικητές όλων των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας της περιοχής, οι οποίοι και με ενημέρωσαν ότι δεν έχει πάει κανείς αεροπόρος στο Νοσοκομείο του Ρίο».

Ζητώντας του να μας διευκρινίσει με ποιες Μονάδες ακριβώς επικοινώνησε μας είπε ότι επικοινώνησε με την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, την 117 Πτέρυγα Μάχης και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, που αμφότερα εδρεύουν στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος, την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Καλαμάτα την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαιδεύσεως (124 ΠΒΕ) την Τρίπολη, καθώς επίσης και την Αεροπορική Βάση του Αράξου και το μικρό αεροπορικό απόσπασμα στην Αεροπορική Βάση Αγρινίου, που διοικητικώς υπάγεται στην 116 ΠΜ.

Αμέσως μετά επικοινωνήσαμε και με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ για να ρωτήσουμε μήπως είναι στρατιωτικοί άλλων Κλάδων που υπηρετούν σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού που εδρεύουν στην Πελοπόννησο και εκ παραδρομής έχουν αποδοθεί με τη λέξη «σμηνίτες». Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ επίσης μας είπε ότι: «Δεν υπάρχει κανείς, ούτε από τον Στρατό Ξηράς, ούτε από το Πολεμικό Ναυτικό που να βρίσκεται στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, πολύ περισσότερο 52 άτομα μαζεμένα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε πως αργά το βράδυ της Τετάρτης, 52 σμηνίτες από το νομό Ηλείας εισήχθησαν στο κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αχαΐα, προκειμένου να εξεταστούν εάν είναι θετικοί στον ιό και πως εντός της ημέρας αναμένονταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ