Πολεμική αεροπορία

Μνημόσυνο για τα 63 θύματα του C-130 της ΠΑ που συνετρίβη σαν σήμερα το 1991

Εκδηλώσεις μνήμης για τους 63 πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος του αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς, στις 5 Φεβρουαρίου του 1991, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Δήμο Πειραιά και στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, υποπτεράρχου, Αθανασίου Σαββόπουλου.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία «63 Θυμάτων C-130-748» του Δήμου Πειραιά. Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην αεροπορική βάση Ελευσίνας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί και αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, συγγενείς των θυμάτων, καθώς και σύλλογοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στο όρος Όθρυς κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των 63 επιβαινόντων, 19 αξιωματικών και υπαξιωματικών και 44 στρατευσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ