Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Έρχονται νέα επιτεύγματα-Αποκάλυψη Στρατηγού ε.α. Κ. Φλώρου: Κατασκευάζουμε μη επανδρωμένα και στις Τρεις διαστάσεις

Σε βαρυσήμαντες αποκαλύψεις προέβη ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Κ.Φλώρος για τα επιτεύγματα του ειδικού κέντρου των Ενόπλων μας δυνάμεων μιλώντας σε ΜΜΕ ειδικά για τα μη επανδρωμένα συστήματα που τόσο μας προβάλουν οι Τούρκοι.

O Eπίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Φλώρος στην Ομάδα Αλήθειας για το ΕΤΑΚ

Ο ίδιος ανέφερε για μη επανδρωμένα συστήματα σε αέρα, στεριά και θάλασσα για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας την σοβαρή δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα, εδώ και Τέσσερα χρόνια.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

“Πάντως στο ΚΕΤΑΚ, το Κέντρο Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, που ήταν καθαρά μέχρι το επίπεδο του ΓΕΕΘΑ κι από εκεί και κάτω, είχε φτιάξει μέχρι τότε που αποστρατεύθηκα εγώ τουλάχιστον, 92 UAV μικρού μεγέθους για ασφάλεια εγκαταστάσεων κ.λπ., 253 UAV τα οποία μπορούσαν να είναι και περιπλανόμενα πυρομαχικά, 70 UAV μεσαίου μεγέθους για άφεση πυρομαχικών και για παρατήρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Σε επίπεδο αμυντικής ικανότητας, από το 2022 έχει ξεκινήσει η πρώτη φάση της εγκαταστάσεως συστημάτων ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Πολέμου, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση σε UAV να δρουν στην περιοχή, σε επίπεδο soft kill, αλλά αυτά τα συστήματα διασυνδεόμενα με οπλικά συστήματα μπορούν να καθορίσουν και κάποιος πύραυλος, κάποιο πυρομαχικό, να καταστρέψει (hard kill) κάποιο μη διευκρινισμένο, ή εχθρικό ή αντίπαλο UAV που πετάει σε περιοχή αρμοδιότητας και ευθύνης ελληνικής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει κι άλλες φάσεις γι’ αυτό, προκειμένου όλος ο χώρος στην Ελλάδα, η δεύτερη γραμμή στο κεντρικό Αιγαίο, σε διάφορα άλλα σημεία, προκειμένου σε κάποια φάση μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων φάσεων”, ανέφερε ο Στρατηγός μεταξύ άλλων.

Το καλύτερο πάντως που ανέφερε ο πρΏην Α/ΓΕΕΘΑ, και αφορά την κοινή λογική, είναι ότι βλέποντας οι Τούρκοι να εξοπλιζόμαστε, αποτρέπονται από το ΝΑ πράξουν οτιδήποτε προκλητικό, τύπου Ιμίων για παράδειγμα θα λέγαμε εμείς.

Για αυτό και οι ίδιοι φωνασκούν, σε κάθε ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφού γνωρίζουν ότι το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν, θα μεγαλώνει καθημερινά για την ανύπαρκτη " Γαλάζια Πατρίδα και τον Γαλάζιο ουρανό", αλλά και για το παράνομο Τουρκικολιβυκό μνημόνιο που θέλουν να επιβάλλουν στην χώρα μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα “κλειδώσουμε” το Αιγαίο-Ελληνική αντι-drone ομπρέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου συστήματα αντι-drone έχουν εγκατασταθεί από το 2022 σε νησιά, και στον Έβρο με στόχο τον στόλων των αντίστοιχων τουρκικών που απειλούν τα νησιά μας σε κάθε ευκαιρία.
Το σχέδιο του ελληνικού Γενικού Επιτελείου είναι να τοποθετηθούν ανάλογα συστήματα από τον Έβρο έως το τελευταίο νησάκι στην Κάρπαθο και στα Δωδεκάνησα.

Τα ελληνικά συστήματα anti-drones είναι ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Το σύστημα θα παρακολουθεί και θα αναγνωρίζει αυτόματα εχθρικά drone και αποφασίζει τον τρόπο αντίδρασης και το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση.

Πρόκειται για αριθμό σταθμών σε “κόκκινες” περιοχές, δημιουργώντας ένα πλέγμα αισθητήρων.

Στόχος του όλου συστήματος είναι να «τυφλώνει» τα τουρκικά UAV, παρεμβάλλοντας το σήμα τους στο GPS,  αποπροσανατολίζοντας το σχέδιο πτήσης τους.

Απαιτείται και ο σχεδιασμός και κατασκευή και μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας 

Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι μετά την ανακοίνωση ναυπήγησης μονάδων επιφανείας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, επείγει και η απάντηση με την αγορά των Κορβετών, τις οποίες οφείλουμε να επιδιώξουμε να κατασκευαστούν εντός ελληνικών ναυπηγείων, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να τρέξουμε ειδικό πρόγραμμα για τουλάχιστον 100 UUV και USV, δηλαδή μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη και σκάφη επιφανείας ελληνικής  σχεδίασης, τα οποία θα μας βοηθήσουν στο Αιγαίο σε πολύ μεγάλο βαθμό συνοδεύοντας τις Φρεγάτες και τις Κορβέτες μας.  

Αυτά τα μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα θα πρέπει στην συνέχεια να τα εξοπλίσουμε με μικρούς πυραύλους, πολυβόλα , ραντάρ ώστε να δράσουν υποστηρικτικά μαζί με πολεμικά πλοία μας σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση.
Το παιχνίδι των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο τώρα ξεκινά, και οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα, αφοί οι Τούρκοι είναι σίγουρο ότι θα θελήσουν να μας “κοντράρουν” παντού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...