Οπλικά συστήματα

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σαουδική Αραβία (Εικόνες)

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, μετά από πρόσκληση του Ομολόγου του Chairman of the General Staff General Fayyad Bin Hamed Al-Ruwaili.

Σε συνέχεια των εποικοδομητικών συναντήσεων με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη αεροπορικώς στο Yanbu όπου έχει αναπτυχθεί η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» (ΕΛΔΥΣΑ), επισκέφτηκε το «120 Air Defense Battalion» και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Δυτικής Περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας Major General Ahmed Ali Al-Debais, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε την ελληνική Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» για την υποστήριξη της αεράμυνας του Βασιλείου.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Πυροβολαρχίας, το συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην αποστολή που του έχει ανατεθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την προβολή της ελληνικής σημαίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις σχέσεις των 2 χωρών.

Το σύνολο των συναντήσεων και των ενημερώσεων στις οποίες συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την παραμονή του στη Σαουδική Αραβία, κρίνονται ως ιδιαιτέρως επωφελείς και αναμένεται να αναβαθμίσουν τις ήδη στενές σχέσεις των 2 χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...