Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να δώσουν στην Ελλάδα πυραύλους JASSM-ER των 1.000 χλμ για τα F-16V;-Συνάντηση μελών της «Lockheed Martin» στο ΓΕΑ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας «Lockheed Martin», κ. Lawrence Pravecek (International Business Development Sr. Mgr), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων των Sniper Advanced Targeting Pod (ATP), AGM-158 JASSM και IRST Sensor System που κατασκευάζει εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΥΠΕΘΑ.

Η εταιρεία έκανε παρουσίαση των πυραύλων cruise AGM-158 JASSM, των ατρακτιδίων Sniper ATP και του συστήματος IRST21 (πιθανώς ως Legion pod) έγινε από την Lockheed Martin στο ΓΕΑ. Μακάρι να δούμε «λευκό καπνό» και τα F-16 και F-35 να πάρουν νέα ατρακτίδια και όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι πύραυλοι  JASSM-ER έχουν μέγιστη εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων και τέθηκαν σε λειτουργία το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Forbes, μιλάμε για τον πύραυλο που μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά, και αυτός είναι ο πύραυλος Κρουζ αέρος-εδάφους «AGM-158 JASSM».

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν τη μεταφορά των JASSM, σε ελληνικά F-16V, οι Τούρκοι θα απωλέσουν πάρα πολλά από αυτά που θεωρούν ότι διαθέτουν με τις κινητές συστοιχίες πυραύλων BORA-ATMACA-TAYFUN.
Οι πύραυλοι  JASSM-ER έχουν μέγιστη εμβέλεια περίπου 1.000 χιλιομέτρων και ενσωματώνουν πολεμική κεφαλή διάτρησης βάρους 450 κιλών, ενώ έχουν μήκος 4,27 μέτρα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά διάφορων εχθρικών στόχων, όπως στρατηγικές υποδομές, συστοιχίες πυραύλων και πολλά άλλα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει πέσει με τα μούτρα για την κατασκευή στρατηγικών όπλων με στόχο την Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι παράγουν μαζικά τους βαλλιστικούς πυραύλους TAYFUN (SRBM) βεληνεκούς 561χλμ ενώ δοκιμάζουν και νέες παραλλαγές του.

Η Τουρκία αυξάνει διαρκώς τις επιθετικές της δυνατότητες με πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και drones, προκειμένου να επιφέρει πλήγματα σε βάθος στην Ελληνική επικράτεια χωρίς ανθρώπινες απώλειες για την ίδια.

Παρά το καλό κλίμα που συντηρείται στα Ελληνοτουρκικά και τον από κοινού καταρτισμό οδικού χάρτη βελτίωσης περαιτέρω των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία εξακολουθεί με αμείωτους ρυθμούς την παραγωγή εγχώριων  επιθετικού χαρακτήρα οπλικών συστημάτων, φωτογραφίζοντας την χώρα μας.

Η απόκτηση στρατηγικών όπλων από την Ελλάδα είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας έναντι των Τούρκων   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι κατανοούν μόνο την γλώσσα της στρατιωτικής δύναμης και αυτό είναι οι αμερικανικοί πύραυλοι με εμβέλεια  1000 χλμ.

Εφόσον η αμερικανική εταιρεία κτύπησε την πόρτα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τότε είναι σίγουρη η έγκριση αυτού του πυραύλου από τις ΗΠΑ, και παραμένει  άγνωστη μόνο  η εμβέλεια του, αλλά εκεί ( αν και εφόσον προχωρούσαμε) μπορούμε να πιέσουμε και με την βοήθεια του ελληνοαμερικανικού λόμπυ που αποδεικνύει την αξία του διαχρονικά .     

Πρόκειται για κινήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, οι οποίες για να γίνουν πράξη όμως, θέλουν και τα ανάλογα κονδύλια, τα οποία αυτήν την δύσκολη περίοδο, μόνο από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι άμεσα εφικτά.

Οι ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας είναι πολλές και σαφώς αποτελούν προτεραιότητα, αλλά κάθε επένδυση στον τομέα της άμυνας είναι μια διασφάλιση της εθνική μας ακεραιότητας έναντι των τουρκικών απειλών, που εκτιμάται ότι σύντομα θα δούμε εκ νέου  μπροστά μας με την μορφή τουρκικών εξορύξεων σε  Αιγαίο, Κύπρο και  Α.Μεσόγειο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ