Οπλικά συστήματα

Όνειρο ήταν και πάει το ελληνικό Laser-Ποιο είναι το παρασκήνιο του πλειστηριασμού της Soukos Robot;

 Μπροστά στην καταστροφή βρίσκεται η γνωστή εταιρεία Soukos Robot, και για τον λόγο αυτόν υλοποιείται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου επί του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο κατασκευής ρομποτικών μηχανημάτων της εταιρείας, που τόσα είχε υποσχεθεί με το ελληνικής κατασκευής Laser.´

Η βιομηχανία Soukos Robots, ασχολείται με την μελέτη και την ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων για βιομηχανικές και περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Σύμφωνα με ελληνικό ΜΜΕ “ο πλειστηριασμός αναρτήθηκε χθες και θα υλοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2023, και αφορά ένα αγροτεμάχιο στο 9ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 38.467 τ.μ., μετά του επ’ αυτού βιομηχανικού συγκροτήματος.

Ο πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas  και αφορά αγροτεμάχιο στο οποίο λειτουργεί βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής μηχανημάτων και ρομπότ”.

Είναι γνωστό ότι η εν λόγω εταιρεία συνεργάζονταν με το υπουργείο Άμυνας και την ελληνική κυβέρνηση.
Η ίδια είχε παραδώσει κρίσιμο εξοπλισμό και συστήματα, τα οποία αφορούσαν την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων και την προστασία των πολιτών από την τρομοκρατία.

Επίσης η Soukow Robot είχε υπογράψει παλαιότερα μεγάλη συμφωνία με την αμερικανική Raytheon.

Η Soukos Robots είχε κατασκευάσει ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών "Ηρακλής”, το "Οδυσσέας”, που εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς, και το "Μινώταυρος”, το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύει drones.

Ο Κωνσταντίνος Σούκος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Soukos Robots με έδρα τη Λάρισα και το μυαλό πίσω από κάθε προϊόν. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του, τα οποία αποτελούν έργο ζωής του.
H  εταιρία Soukos Robots έχει παρουσιάσει ήδη από πέρσι ένα σύστημα λέιζερ, το οποίο μπορεί να πλήξει όχι μόνο εναέριους στόχους αλλά και άρματα μάχης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει πίσω του μία πενταετία εξέλιξης και σύμφωνα με τον δημιουργό του έχει ήδη επιχειρησιακές δυνατότητες. Αφορά ένα σύγχρονο ενεργειακό όπλο, της κατηγορίας High Energy Laser Weapon, το οποίο μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας μπορεί να «τυφλώσει» ή ακόμα και να καταρρίψει ένα drone και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση. Και όλα αυτά σε πολύ μικρούς χρόνους, κάτω των 4 δευτερολέπτων από την στιγμή που θα εντοπιστούν. Επίσης, μπορεί απλά να οδηγήσει στην καταστροφή των ηλεκτρονικών τους συστημάτων και την απώλεια του ελέγχου από τους χειριστές τους.

Τι έγιναν όλα αυτά και πως κατέληξε μία ακόμη ελληνική εταιρεία τεχνολογίας με τεράστια χρέη;

Πως γίνεται ξαφνικά μια εταιρεία με τέτοια κρίσιμη τεχνολογία  για την χώρα μας να ακολουθεί την μοίρα της Πίτσος, η ΤΕΟΚΑΡ που κατασκεύαζε τα Nissan, η “Πειραϊκής-Πατραϊκή”, η  Ιζόλα, και τόσες άλλες.

Κάποιο αόρατο χέρι υπάρχει πάντα από πίσω, σε συνδυασμό με την προβληματική ελληνική αγορά, και πιθανές σπατάλες, που οδήγησαν και οδηγούν ακόμη ελληνικές πολλά υποσχόμενες εταιρείες στο γκρεμό.

Δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό ποτέ, και έχουμε κάνει την χώρα μας μια μεταπρατική κοινωνία που σχεδόν όλα τα εισάγει για κάποιον λόγο, και και τίποτα δεν κατασκευάζει.

Όλες οι εταιρείες στον κόσμο, απαιτούν για να “ανθίσουν” κεφάλαια, όραμα, και χρηστή διοίκηση, αν κάποιο από αυτά τα Τρία εκλείψει , τότε η εταιρεία οδηγείται στην πτώχευση με μαθηματική ακρίβεια.       

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα στην οποία αναπτύσσονται εταιρείες αυτού του επιπέδου για πολλούς και διαφόρους λόγους, ελπίζουμε όμως να γίνει κάποτε ώστε να γίνουμε αυτάρκης ως έθνος από κρίσιμη τεχνολογία αιχμής για πολλές αποστολές τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του πολιτικού τομέα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...