Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Είναι γνωστά πλέον και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη, όλα τα τουρκικά σχέδια υφαρπαγής χωρικών υδάτων, εδαφών, επιβολής τουρκικής επιρροής, σε Αιγαίο και Βαλκάνια.

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό σχέδιο “ εξυμέρωσης του θηρίου” με το νέο όνομα Νεο-οθωμανική Τουρκία, παρά μόνο η προετοιμασία για πιθανότατη πολεμική σύγκρουση με τον ελληνισμό.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές του διαλόγου και της καθαρής διπλωματίας στα μεγάλα τραπέζια, και τώρα είμαστε ήδη στην στρατιωτική διπλωματία, και στην φάση πριν από ένα πιθανό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.
     
Η Ελλάδα τηρώντας πάντα διαλλακτική στάση και επικαλούμενη το διεθνές δίκαιο, βρίσκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας, εν αναμονή κάθε ενδεχόμενου.

Επίσης εδώ και Τρία χρόνια, υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια εξοπλισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο αρχικά την επιβολή στην τουρκική πλευρά, του δόγματος αποτροπής.

Αν επιχειρήσουν οι Τούρκοι οτιδήποτε θα το πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά, σε έμψυχο και σε άψυχο δυναμικό, ενώ το ελληνικό πλήγμα μετά από τουρκική πρόκληση δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί στον τουρκικό λαό.

Τώρα όμως οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των τουρκικών συστοιχιών, πυραύλων, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, και αμφίβιων σκαφών και δυνάμεων.        

Μοίρες επιθετικών  μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Αιγαίο

Είμαστε πολύ κοντά στην δημιουργία μοιρών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο τις εξής αποστολές:

Αναχαίτηση και εξουδετέρωση των εχθρικών UAV με ρουκέτες laser  

Εγγύς υποστήριξης στις ελληνικές χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο.

Κρούσης στις τουρκικές δυνάμεις σε όλη την έκταση των μικρασιατικών παραλίων, καταστρέφοντας ραντάρ, συστοιχίες πυραύλων, αποβατικά σκάφη και εχθρικό επίλεκτο προσωπικό.


Ομιλούμε για Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας.
Το UAS ΤΑΛΩΣ είναι μία εναέρια πλατφόρμα, η οποία έχει εμβέλεια δράσης και διάρκεια πτήσης αρκετά μεγάλη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με ελληνικές πηγές

Ύψος: 1.37 μέτρα

Μήκος: 4.40 μέτρα

Ταχύτητα: 180 χιλιόμετρα ανά ώρα

Ταχύτητα Πλεύσης: 140-150 χιλιόμετρα ανά ώρα

Βεληνεκές δράσης: περίπου 500 χιλιόμετρα

Το  UCAV Γρύπας  

Πρόκειται για μη επανδρωμένο εναέριο αεροσκάφος με το όνομα “Γρύπας”, ως την πρώτην αξιόλογη προσπάθεια στην χώρα μας σε αυτόν τον τομέα, με στόχο τον τουρκικό στόλο UCAV.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “UCAV” όπως λέγεται διεθνώς θα φέρει turbo jet κινητήρα, οπλισμό, θα συνεργάζεται με άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το κύριο χαρακτηριστικό που του δίνουν είναι η μεγάλη εμβέλεια και ώρες πτήσης.

Άλλωστε αυτό είναι και το σημείο “κλειδί” στα Μη Επανδρωμένα που ξεχωρίζουν στις μέρες μας.

Ο  «Γρύπας» θα φέρει ως επι το πλείστον αντιαρματικό οπλισμό και θα πλησιάζει ή ίσως και να έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με το αμερικανικό MQ-9 Reaper.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα διαθέτουν ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια τους, ικανό να αλλάξει προς όφελος της χώρας τις ισορροπίες και σε αυτό το κομμάτι των επιχειρήσεων.

Το ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο μικροσκόπιο του αυτή τη νέα μορφή «πολέμου» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αναλύει τις δυνατότητες των Τούρκων και εξετάζει πάντα τρόπους αντιμετώπισής τους, και αυτό έχει τεράστια σημασία για το επόμενο διάστημα στο οποίο θα "τρέξουμε κατοστάρι" έτσι και αλλιώς.

Ο πόλεμος αλλάζει μορφή ραγδαία, χωρίς να χάνει βέβαια τους σταθερούς κανόνες του, ( με UCAV και UAV δεν κερδίζεται ολοκληρωτικά κανένας πόλεμος), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τις νέες τεχνολογίες και τακτικές στο νέο πολύπλοκο και “μολυσμένο” από παρεμβολές περιβάλλον μιας πολεμικής αναμέτρησης.

Όσοι αγνόησαν τις τεχνολογικές εξελίξεις ιστορικά, υπέστησαν μεγάλες ήττες, και αυτό είναι μάθημα στο διηνεκές για τον τομέα των ενόπλων δυνάμεων σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...