Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ερντογάν...«γκαντέμιασε» το νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο της Τουρκίας - Νέα αναβολή στην εκτόξευσή του

Να βάλει σε τροχιά έναν ακόμα κατασκοπευτικό δορυφόρο προσπαθεί η Τουρκία αλλά για τεχνικούς λόγους στην εξέδρα εκτόξευσης η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 14 Απριλίου. Ο συγκεκριμένος που φέρει το όνομα IMECE και είναι κατασκεύασμα του ινστιτούτου Ερευνών Διαστημικών Τεχνολογιών της Τουρκίας TÜBİTAK, έχει πολύ πιο ανεπτυγμένα όργανα που του επιτρέπου να καταγράφει εικόνες υψηλής ανάλυσης

«Ανακοινώθηκε ότι η εκτόξευση του İMECE, του πρώτου εγχώριου και εθνικού δορυφόρου παρατήρησης της Τουρκίας με ανάλυση υπομετρητή, αναβλήθηκε για άλλη μια φορά.

Σε δήλωση που έγινε στον λογαριασμό Twitter του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK) τονίστηκε ότι η εταιρεία SpaceX, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του πυραύλου Falcon 9 που θα μεταφέρει τον δορυφόρο İMECE σε τροχιά, ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν είναι δυνατή η εκτόξευση σήμερα.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι η ακριβής ημερομηνία και ώρα εκτόξευσης, η οποία αναβλήθηκε για τις 09:48 την Παρασκευή 14 Απριλίου, θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ενώ στην ανάρτηση στον λογαριασμό της SpaceX στο Twitter ανακοινώθηκε ότι ο επιπλέον χρόνος θα επιτρέψει στις ομάδες να ολοκληρώσουν τους ελέγχους πριν από την εκτόξευση και να βελτιώσουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην προηγούμενη ανακοίνωση είχε υπογραμμιστεί ότι η εκτόξευση η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες το πρωί, αναβλήθηκε μια ημέρα ενώ στην ανακοίνωση της SpaceX τονίστηκε ότι παρακολουθούνται οι καιρικές συνθήκες.

Ο δορυφόρος İMECE στάλθηκε στη διαστημική βάση Vandenberg στις ΗΠΑ στις 21 Φεβρουαρίου» αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά ΜΜΕ.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter πριν μέρες τα εξής και από ότι φαίνεται «γκαντέμιασε» την όλη υπόθεση: «Ο IMECE, ο πρώτος μας δορυφόρος παρατήρησης υψηλής ανάλυσης, που παράγεται με εγχώρια και εθνικά μέσα, θα εκτοξευθεί σε τροχιά στις 11 Απριλίου.

Θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα χάρη στο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, τις ευκαιρίες που παρέχουμε και τις τεχνολογίες που έχουμε αναπτύξει».

https://twitter.com/RTErdogan/status/1645011171588841475?s=20

Ο IMECE είναι ένας δορυφόρος παρατήρησης που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Διαστημικών Τεχνολογιών TÜBİTAK (TÜBİTAK UZAY) και κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) στο Kahramankazan της Άγκυρας.

Ο δορυφόρος IMECE, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου που εκτελείται με το συντονισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, με την υποστήριξη του Τμήματος Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Προεδρίας και του προγράμματος TUBITAK 1007 (Πρόγραμμα Υποστήριξης Έργων Έρευνας και Ανάπτυξης Δημόσιων Ιδρυμάτων). O δορυφόρος T.R. İMECE, ξεκίνησε να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται εντασσόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα 2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης της Τουρκίας με αριθμό 2013K120790.

Με την εμπειρία των BiLSAT, RASAT και GÖKTÜRK-2, το υποστηριζόμενο Επενδυτικό Πρόγραμμα ξεκίνησε το «IMECE Satellite Subsystems Development Project» προκειμένου να δημιουργηθεί η υποδομή που απαιτείται για την εγχώρια ανάπτυξη δορυφορικών υποσυστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δορυφόρους.

Το IMECE Satellite Project, που υποστηρίζεται στο πλαίσιο του Προγράμματος TÜBİTAK 1007, ξεκίνησε το 2017 και ο δορυφόρος σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία πρόκειται να εκτοξευθεί το 2023. Χάρη στον δορυφόρο IMECE, η Τουρκία θα μπορεί να λαμβάνει εικόνες ανάλυσης υπόμετρου με τη δική της ηλεκτροοπτική κάμερα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...