Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

«Τρόμος» στην Τουρκία - Ελλάδα και Ισραήλ έβαλαν τις υπογραφές για τους SPIKENLOS

Οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ έγιναν πράξη καθώς τα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψαν την απόφαση απόκτησης πυραύλων SPIKENLOS από τις ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας το γνωστοποίησε με ανάρτηση στο twitter όπου γράφει: «Συμφωνία εξαγωγών άμυνας από κυβέρνηση σε κυβέρνηση υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των πυραύλων «Spike» της Rafael. Η συμφωνία έγινε από το SIBAT του IMoD και αποτιμάται σε περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ».

Αν και το σίγουρο είναι πως το νέο αυτό έχει τουλάχιστον θορυβήσει την Άγκυρα, η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT μετέδωσε μάλλον στεγνά την είδηση. Ωστόσο το γεγονός πως υπάρχει αναφορά δείχνει πολύ περισσότερα. Το TRT αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ πυραύλους Spike.

Η Αθήνα και το Τελ Αβίβ υπέγραψαν συμφωνία 370 εκατομμυρίων ευρώ για τους αντιαρματικούς πυραύλους.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έκανε μια ανάρτηση από το λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την συμφωνία που υπογράφηκε με την Ελλάδα.

Γνωστοποιήθηκε πως υπογράφηκε διακυβερνητική αμυντική συμφωνία ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δυο χωρών.

Βάσει της συμφωνίας το Ισραήλ θα πουλήσει πυραύλους Spike NLOS στην Ελλάδα.  Οι πύραυλοι θα κοστίσουν 370 εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα.

Τους πυραύλους κατασκευάζει η κρατική ισραηλινή εταιρία Rafael.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι κατασκευής Rafael χρησιμοποιούνται από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Η Ελλάδα θα αποκτήσει 17 αυτοκινούμενα συστήματα για τον Στρατό Ξηράς, 9 συστήματα για την Αεροπορία Στρατού που θα «φορεθούν» σε ισάριθμα Apache AH-64A και άλλα 8 συστήματα που θα μοιραστούν 4 στις κανονιοφόρους κλάσης «ΜΑΧΗΤΗΣ» και 4 στα σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων MARK-V.

Πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα ακριβείας το οποίο μπορεί να επιχειρήσει και νύχτα και μέρα, με ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου σε πραγματικό χρόνο.

Τα συστήματα που προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό θα έχουν βεληνεκές 32 χιλιόμετρα (17,2 ναυτικά μίλια) ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εκείνα που θα «κουμπώσουν» στα Απάτσι θα έχουν βεληνεκές 50 χιλιόμετρα (26,9 ναυτικά μίλια).

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Πενταπόσταγμα μιλάμε για πυραύλους «απαγόρευσης περιοχής» που τηρουμένων των δεδομένων στο Αιγαίο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής στην απέναντι ακτή σε μια περίοδο που οι τούρκοι πεζοναύτες ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν τα πρώτα 27 αμφίβια τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού ZAHA.

Στόχος είναι να προκληθεί ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον ναύαρχο του τουρκικού στόλου καθώς όπως φαίνεται στους χάρτες που ετοίμασε το Πενταπόσταγμα, οι πύραυλοι επί των ελικοπτέρων Απάτσι μπορούν να πλήξουν τα αποβατικά σκάφη στις εξόδους τους από δύο βασικούς ναυστάθμους της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα Στενά των Δαρδανελίων, ενώ μπορούν να «παγώσουν» την όποια κίνηση τουρκικών μονάδων επιφανείας στην περιοχή Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή