Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Παρέλαση εταιρειών στο Yπουργείο Άμυνας: Αμερικανικά UAV για πολεμικά πλοία- UH-60 Black Hawk & μη επανδρωμένα γαλλικά ελικόπτερα

Παρέλαση ξένων αξιωματούχων στο υπουργείο άμυνας από εταιρείες από ΗΠΑ-Γαλλία για λίαν κρίσιμα αμυντικά συστήματα, για λογαριασμό του ελληνικού στρατού.

Ξεκινάμε με την εταιρεία AeronVironment Inc που κατασκευάζει UAV και για μονάδες επιφανείας με έδρα τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Eyeonix SA, σχετικά με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα της εταιρείας AeronVironment Inc.

Ένα από τα “προϊόντα” της εταιρείας είναι το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) AeroVironment T-20. Πρόκειται  για ένα σύνθετο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου βεληνεκούς, ικανό να μεταφέρει εσωτερικό και εξωτερικό ωφέλιμο φορτίο.

https://youtu.be/vPoSo-Q5TS0?t=19

Εκτοξευόμενο από φορητό καταπέλτη, μπορεί να ανακτηθεί με σύστημα προσγείωσης πλοίου ή να προσγειωθεί σε ειδικές επιφάνειες για πολεμικά πλοία.

Το T-20 φέρει μια αναδιπλούμενη, ψηφιακά σταθεροποιημένη, ηλεκτρο-οπτική/υπέρυθρη (EO/IR) κάμερα, τοποθετημένη σε αντίζυγο, η οποία αναμεταδίδει βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας σύνδεσης δεδομένων LOS ζώνης C στον σταθμό ελέγχου εδάφους (GCS).

Οι ενδείξεις αφορούν την κάλυψη αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο του Αιγαίου-Νησιών και Ανατολικής Μεσογείου.

Μη επανδρωμένα γαλλικής ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus», κ. Baudoin Marraud des Grottes (Head of Sales, Western Europe Region), κ. Jean Eric Vague (Naval and Maritime Mission Specialist) και του ΑΚΑΜ της Γαλλίας σε θέματα εξοπλισμών, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Πληροφορίες φέρουν την συνάντηση να αφορά παρουσίαση ελικοπτέρων της εταιρείας για αποστολές επιχειρήσεων Έρευνας- Διάσωσης.

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία για την αγορά ελικοπτέρων  UH-60 Black Hawk για τον ελληνικό στρατό προς αντικατάσταση των γνωστών “Χιούι”

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Aviation Procurement Systems», κ. Γεώργιου Κατσάνη (Διευθύνων Σύμβουλος) και των στελεχών, κ. Νικόλαου Κουτίβα και κ. Λεωνίδα Μαζαράκη, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση- ενημέρωση αναφορικά με τη δυνατότητα της εταιρείας, να προμηθεύσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ελικόπτερα UH-60 Black Hawk.

Οι πληροφορίες φέρουν να έχουμε συνεχόμενες παρουσιάσεις  τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, αφού η ηγεσία του ΓΕΣ έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά δείχνει ότι η χώρα μας κινείται πλέον με ρυθμούς αγώνων ταχύτητας, σε ότι αφορά εξοπλισμούς που πρέπει να καλύψουν άμεσες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ειδικά του στρατού ξηράς.
Όπως όλα δείχνουν, επίκειται μια πιθανή αγορά αμερικανικών ελικοπτέρων BLACK HAWK, με την οποία θα δημιουργήσουμε την πρώτη ελληνική δύναμη “Ιπτάμενου Ιππικού”, όπως την ονομάζουν οι Αμερικανοί.

Πρόκειται για μια εναέρια δύναμη μεταφοράς επίλεκτων δυνάμεων πεζικού, η οποία θα είναι η ορθολογικότερη λύση σε κάθε ύποπτο τουρκικό σχέδιο αεραπόβασης κατά των νησιών μας.

Η μεταφορά μεγάλης αριθμητικής δύναμης πάνοπλων πεζικάριων στο σημείο που υπάρχει ανάγκη, με ελικόπτερα BLACK HAWK, (υπό την συνοδεία των μαχητικών αεροσκαφών μας στο Αιγαίο ή και χωρίς αυτήν), θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια σε σενάρια πιθανής ελληνοτουρκικής διένεξης, σε περίπτωση που Τούρκοι προσέβαλαν μικρόνησο με λίγους ή καθόλου κατοίκους. 

Είναι τεράστιο το διακύβευμα για την χώρα μας, η μετατροπή της σε ενεργειακό και στρατηγικό κόμβο της δύσης με το βλέμμα σε Τρεις ηπείρους, για αυτό και οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, για να σώσουμε τις επόμενες γενιές με μια διακομματική στρατηγική για τα επόμενα 30 χρόνια για πρώτη φορά.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη γενιά "χαμένη" στο εξωτερικό, η οποία πλήρωσε τα λάθη των προηγούμενων ετών με την κάκιστη πολιτική σε όλους τους τομείς.

Το νέο σχέδιο για μια νέα " Μεγάλη Ιδέα" έρχεται για την πατρίδα μας από την θάλασσα, που θέλει τα " ξύλινα τείχη" της,  για να διαφυλάξουμε ότι χτιστεί τα επόμενα χρόνια, παρά τις γκρίνιες και την μικροπολιτική που δυστυχώς επιβιώνει ακόμη.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ