Καθηγητής Γρίβας
Οπλικά συστήματα

Καθηγητής Γρίβας: Γιατί είναι εξαιρετική λύση για την Ελλάδα τα Mirage 2000-9 των Η.Α.Ε

Εξαιρετική λύση για την Ελλάδα τα Mirage 2000-9 των Η.Α.Ε τονίζει ο Καθηγητής της σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας σχολιάζοντας της πληροφορίες που έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες και μιλούν για προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσουν την συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο καθηγητής τονίζει

Είναι γεγονός ότι οι αγορές νέων οπλικών συστημάτων είναι πλέον πάρα πολύ ακριβές το είδαμε και με τα Rafale to και με τις Belhara ενώ και η αναμονή ι πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη ειδικά για το f-35 που έχουμε συζητήσει πάρα πολύ, το οποίον ένα αεροπλάνο με πολλά προβλήματα με τεράστιες δυνατότητες εν παραλλήλω.

Έτσι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο αγοράς μεταχειρισμένων μαχητικών γαλλικής προέλευσης από το αραβικά κράτη. Είχε εμφανιστεί, με μικρές πιθανότητες και παραμένει το ενδεχόμενο αγοράς των καταριανών των Μιράζ 2000-5, που είναι πρώτης γενεάς, δηλαδή είναι ίδιας γενιάς με αυτά που είχε αγοράσει η γαλλική αεροπορία τότε και η Ταϊβάν και είναι υποδεέστερα από τα δικά μας και τώρα.

Τον τελευταίο καιρό, τις τελευταίες εβδομάδες έχει εμφανιστεί πολύ έντονα το σενάριο και μέσα από πολύ σοβαρές πήγες, αγοράς μεταχειρισμένων Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οποία είναι η καλύτερη έκδοση.

(...) ένας αριθμός που μπορεί ανάλογα με το πόσο έχουν μείνει σε υπηρεσία να είναι μεταξύ 12 και 16. Με 16 τέτοια αεροπλάνα που υποθέτουμε ότι θα μας τα δώσουν σε πάρα πάρα πολύ καλή ανταγωνιστικότατη τιμή σίγουρα αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας μας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...