Οπλικά συστήματα

Έπιασε 13αρι! Ιδού τα προγράμματα για Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας, αναφορικά με την διαδικασία εξέλιξης έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων αρμοδιότητος ΓΕΣ και άλλων επτά αρμοδιότητος ΓΕΝ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Ακολουθούν αναλυτικά τα προγράμματα για Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό για τα οποία ενημέρωσε την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής ο υπουργός. 

Για το Στρατό Ξηράς

 Την προμήθεια βλημάτων («πύραυλοι») Αέρος – Εδάφους/Επιφανείας, τύπου Hellfire, για τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache και AH-64DHA Longbow Apache της Αεροπορίας Στρατού.

 Πυρομαχικά για τα πυροβόλα των αρμάτων μάχης τύπου Leopard-2A4/A6HEL των 120 mm.

 Προμήθεια 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Μηχανικού.

 Αναβάθμιση των ρουκετών των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων των 122 mm.

 Εκσυγχρονισμός των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70

Για το Πολεμικό Ναυτικό

 Εφοδιαστική υποστήριξη των αεριοστροβίλων τύπου Rolls Royce, των φρεγατών τύπου “Standard” (“S”).

 Προμήθεια αριθμού κατευθυνομένων βλημάτων τύπου Exocet ΜΜ-40, για τις πυραυλακάτους ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και «Νο.7» (ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ»).

 Τροποποίηση διακρατικής συμφωνίας «Εν Συνεχεία Υποστηρίξεως» (FOS) για τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Sikorsky S-70B Aegean Hawk του Π.Ν.

 Πρόσκτηση 16 συστημάτων ESM (Electronic Support Measures) για πυραυλακάτους και κανονιοφόρους του Στόλου.

 Συντήρηση – αναβάθμιση υποδομών στο Ναύσταθμο Κρήτης

 Επέκταση εγκαταστάσεων στο Ναύσταθμο Κρήτης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...