Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Απάντηση Παναγιωτόπουλου για το ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Χορηγούμε αμυντικό υλικό στην Ουκρανία από τα αποθέματα

Το πρωί γράφαμε πως μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στέλνουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία; Βγήκε λαβράκι από την συνέντευξη των Αμερικανών.

Το θέμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγινε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρα (τομεάρχης Άμυνας), Θ. Δρίτσα και του τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου, προς τον υπουργό Άμυνας και ο κ. Παναγιωτόπουλος προ ολίγου απήντησε με μια ωστόσο αόριστη παράγραφο. 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σχετικώς με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο».

Όπως φαίνεται δεν διευκρινίζει τι είδους "δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών" έκανε η Ελλάδα.  

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε χθες Δευτέρα 23 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Υπουργοί Άμυνας και Υψηλοί Αξιωματούχοι από 44 χώρες, ο ‘Υπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπροέδρου της Επιτροπής (ΥΕ/ΑΕ) κ. Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) και ο Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (SACEUR) Στρατηγός Τόντ Ουώλτερς (Tod Wolters), που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin), σε συνέχεια της συνάντησης στην αεροπορική βάση “Ramstein”, στην Γερμανία.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και η ανάγκη άμεσης παροχής βοηθείας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση της άμυνας και την προστασία της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ότι η Ελλάδα υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή σαφή και κατηγορηματική στάση εναντίον της εισβολής και του αναθεωρητισμού, υποστηρίζοντας την επιβολή κυρώσεων .

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης προς την Ουκρανία, η χώρα μας, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, ανθρωπιστική και αμυντική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στην οποία τόνισε ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και στηρίζει τον Ουκρανικό λαό, με ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα, για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και να σταλεί μήνυμα προς όλους τους αυταρχικούς ηγέτες ότι ο αναθεωρητισμός και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δεν θα επικρατήσουν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται