Οπλικά συστήματα

Δένδιας: ''Η Τουρκία ένωσε τις χώρες τις Μεσογείου & του Κόλπου''

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σ.Αραβία, μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ παραχώρησε συνέντευξη στο arab news.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέτασαν τις ελληνο-σαουδικές διμερείς σχέσεις, την κοινή συνεργασία σε διάφορους τομείς και τρόπους υποστήριξης και ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας, εκτός από τα τρέχοντα περιφερειακά ζητήματα. 

 

"Δεν υπάρχει ταβάνι στα όσα μπορεί να πετύχει η συμμαχία μας" 

 

«Ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για να υπογράψω μια συμφωνία με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με την οποία μια συστοιχία ελληνικών πυραύλων Patriot θα τοποθετηθεί στη Σαουδική Αραβία για να βοηθήσει τις άμυνες του Βασιλείου, αλλά και να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό του κόσμου», δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

"Ο ουρανός είναι το όριο σε όσα μπορούμε να επιτύχουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας ότι "είναι μια νέα εποχή για τις δυο χώρες και προχωρούμε γρήγορα"

«Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να επιτύχουμε στην άμυνα, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να επιτύχουμε στη δημιουργία ενός κλίματος που θα εξασφάλιζε ενέργεια και θα εξασφάλιζε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε κάνει πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. 

 

Πρόκειται για ιστορική ευκαιρία και για τους δυο 

 

Ερωτηθείς εάν οι ελληνικές εταιρείες σκοπεύουν να συμμετάσχουν στα επερχόμενα έργα στην Σ.Αραβία, ο Δένδιας σημείωσε ότι η ευκαιρία που παρουσιάζεται αποτελεί κάτι πολύ πιο σπουδαίο από μια απλή συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων.

«Δεν είναι μόνο χρήματα. δεν είναι απλώς εξαγωγή υπηρεσιών. Δεν είναι μόνο καλό για τη χώρα μου και καλό για το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας», είπε.

«Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να πω ότι έχει μια ιστορική συνιστώσα. Είναι μια τεράστια αλλαγή και θα ήθελα η χώρα μου να είναι μέρος αυτής". 

 

Είμαστε αισιόδοξοι, όχι τυφλοί με τους Τούρκους 

 

«Αυτό που εύχομαι να συμβεί στο μέλλον είναι ότι η Τουρκία να δείξει επιτέλους σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσει μπροστά. Αν θέλει να ενταχθεί  σε αυτήν την συνεργασία μεταξύ των χωρών της Α.Μεσογείου. Φυσικά, το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει να είσαι τυφλός. Υπάρχει πολύς δρόμος για δούμε τι ετοιμάζουν. H Άγκυρα ένωσε τις χώρες τις Μεσογείου και Αραβικής χώρες», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πάμε για σύγκρουση-Η έγκριση του Τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Λιβύη φέρνει πολεμική κρίση Ελλάδος-Τουρκίας;

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν στρατιωτικά να κεφαλοποιήσουν αυτήν την έγκριση των Λίβυων στο πεδίο κατά της Ελλάδος