Οπλικά συστήματα

Τι θέλουν να πετύχουν οι Τούρκοι στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας για την επόμενη δεκαετία

Ο İsmail Demir, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος των αμυντικών βιομηχανιών από το 2014, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τους στόχους για το 2021, λέγοντας:

"Όλοι γνωρίζουν τις θεαματικές εξελίξεις στον αμυντικό κλάδο, που έχει γίνει το στέμμα της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω δύο γεγονότα:

1. Ενώ τρεις τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας  ήταν ανάμεσα  στις 100 κορυφαίες αμυντικές εταιρείες παγκοσμίως το 2017 όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε επτά το 2020.

2. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντεμίρ, με άλλα λόγια, από το 2014, ο αριθμός των έργων αυξήθηκε από 300 σε 700."

Μια ομάδα από  Τούρκους δημοσιογράφους  έλαβε πολύτιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσαν  στον  Demir κατά τη συνάντησή τους.

Αυτές ήταν:

1.Τα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ποια είναι τα σχόλιά τους;

Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας. Οι εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ειδικότερα, είναι πολύ πιο θετικές. Αυτό είναι πραγματικά ένα βασικό σημείο: Εάν έχετε ένα προϊόν να προσφέρεται, τότε ο χρήστης πρέπει να προτιμήσει το προϊόν σας αντί για ένα ξένο.

Σε περίπτωση ελαττωμάτων, κάνουμε αλλαγές με βάση τα σχόλια που λαμβάνουμε για να βελτιώσουμε τις ελλείψεις ενός προϊόντος. Έτσι, ο συντονισμός είναι εξαιρετικά καλός υπό αυτή την έννοια. Ειδικά τα σχόλια από τοποθεσίες όπου η Τουρκία έχει ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι συνάδελφοί μας μερικές φορές εργάζονται απευθείας στο πεδίο της μάχης. Κάνουν παρατηρήσεις μαζί. Τα σχόλια που αποκτήθηκαν εφαρμόζονται αμέσως ως λύση. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που παρέχει τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και ανοίγει το δρόμο για εμάς. Το ένα είναι η βούληση του χρήστη να επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτό το προϊόν και το άλλο είναι η εμπιστοσύνη του σε ένα σπιτικό προϊόν. Ευχαριστούμε όλους τους χρήστες σε αυτό το θέμα.

2. Η Τουρκία θα έχει τις δυνατότητες παραγωγής συστημάτων αεροπορικής άμυνας έως το 2026

Έχουμε μια τετραετή χρονική περίοδο όσον αφορά τον Siper, το δικό μας σύστημα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας. Θα μας βοηθήσουν οι πληροφορίες που λαμβάνονται από λειτουργίες που αφορούν τα S-400 να φτάσουμε στο επίπεδό τους έως το 2025 ή το 2026; Θα έρθουμε κοντά. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα άλλα στρώματα η αντιαεροπορική μας άμυνα θα λειτουργεί.

Η αντιαεροπορική άμυνα είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η τεχνολογία είναι αιχμής. Τα τοποθετείτε σε συγκεκριμένα σημεία. Πρέπει να αυξήσετε τον αριθμό τους προκειμένου να παρέχετε πλήρη προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


3. Η μεγάλη  διαρροή εξειδικευμένου προσωπικού σας ανησυχεί;

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε μια υπερβολική αντίληψη ότι ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού εγκαταλείπουν τις τάξεις της αμυντικής βιομηχανίας και έχαν φύγει εκατοντάδες άνθρωποι. Αυτό είχε να κάνει με την αντίληψη. Σίγουρα ένας αριθμός υπαλλήλων έφυγε. Ωστόσο, ενώ 200 άτομα από 25.000 άτομα ενδέχεται να έχουν φύγει μέσα σε ένα χρόνο, υπάρχουν πολλά εισερχόμενα άτομα, εκτός από εκείνα που θέλουν να συμμετάσχουν.

Και αυτή είναι μια ευκαιρία. Αντίθετα, μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε πλεονέκτημα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαρροή εγκεφάλων σε βαθμό που πρέπει να μας αφορά.

4. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε οι καλύτεροι την επόμενη δεκαετία

Η κύρια παράμετρος είναι πρώτα να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι στα στρατηγικά συστήματα και να συμβαδίζουμε με τις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Η χρήση drone της Τουρκίας ήταν μια αλλαγή παιχνιδιού. Τότε υπάρχει το προβάδισμα σε τομείς που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Εάν χάσουμε τη βιοτεχνολογία, τις σχέσεις ανθρώπου-ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ο κόσμος δουλεύει σκληρά σε αυτούς τους τομείς, πράγματι, η απώλεια μας θα είναι πολύ σοβαρή.

Υπάρχουν τόσα πολλά πεδία, που το να προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε ένα από αυτά δεν είναι πραγματικά εύκολο έργο - ούτε οικονομικά ούτε διανοητικά.

Επομένως, είναι καλύτερο να δώσετε προτεραιότητα σε λίγες περιοχές, να έχετε στοιχεία που αλλάζουν παιχνίδια σε αυτόν τον τομέα, αντί να τα ακολουθήσετε.

Μπορούμε να πούμε ότι ο αγώνας για να είμαστε μία από τις καλύτερες χώρες σε λίγους τομείς μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι ένας από τους στόχους μας.

«Δεν προβλέπουμε ότι οι κυρώσεις της CAATSA θα προκαλέσουν μεγάλες ζημιές»

5. Δεν προβλέπουμε μεγάλη ζημιά λόγω των κυρώσεων CAATSA των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο πεδίο των άρθρων που αποκαλύπτονται. Είναι όλα στοιχεία διαχειρίσιμα και  μη ανυπέρβλητα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από αυτήν την άποψη - εκτός εάν έχουν εισαχθεί άλλες εφαρμογές ή άρθρα. Το λέω αυτό λόγω του F-35.

Η συνεργασία F-35 ανακοινώθηκε πριν από την CAATSA. Δεν έχει καμία βάση ή νομικούς λόγους. 

Εκτίμηση είναι ότι το μέλλον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας παρουσιάστηκε υπεραισιόδοξα από τον Ισμαήλ Ντεμίρ, αφού υπολογίζει ότι αυτή δεν θα υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω των κυρώσεων Gaatsa των ΗΠΑ. 

Πλανάται οικτρά.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ