Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Γαλλική «ασπίδα» πάνω από την Ελλάδα: Mε Rafale οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου

Γαλλική ασπίδα «απλώνεται» πάνω από το Αιγαίο στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τέσσερα γαλλικά Rafale της Διοίκησης της Αrmee de L’air αναμένεται να πετάξουν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Την ίδια περίοδο θα πετάξουν σε σχηματισμούς μαζί τα ελληνικά μαχητικά και στον ουρανό του Αιγαίου.
 

https://www.youtube.com/watch?v=ZZyviZSmszk


Θα είναι η πρώτη φορά που τα γαλλικά Rafale λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία απόκτησής τους, που αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή την Πέμπτη, θα σταθμεύσουν στην Τανάγρα και θα μετάσχουν σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με ελληνικά Mirage 20005 και με F-16 στο Αιγαίο, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον Βηματοδότη.
 
Οι Γάλλοι έρχονται στην Τανάγρα, μεταφέροντας μαζί τους και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος για υποστήριξη των Rafale καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού για ασκήσεις ανεφοδιασμού στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με τα ελληνικά μαχητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Θα παρουσιάσουν στους Έλληνες πιλότους σε real time και στο Αιγαίο μερικές από τις δυνατότητες των Rafale.

Πώς θα εορταστεί η εθνική επέτειος για τα 200 χρόνια

Αλλά η εμφάνιση των Rafale στους ελληνικούς ουρανούς έως την απόκτησή τους δεν σταματά εδώ. Κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μπορεί η παρέλαση να μην πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας, αλλά τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
 
Έχουν προσκληθεί να πετάξουν εκείνη την ημέρα πάνω από την Αθήνα και άλλα τέσσερα Rafale με Γάλλους πιλότους, μετέχοντας και αυτοί στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Έρχονται και τα Σαουδαραβικά F-15


Η παρουσία όμως στην Ελλάδα μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης και πέμπτης γενιάς άλλων χωρών θα συνεχισθεί για όλο το 2021. Σε λίγες ημέρες έρχονται στη Σούδα τα Σαουδαραβικά F-15 για κοινές ασκήσεις με τα ελληνικά μαχητικά, ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ηνίοχος», έχουν προγραμματισθεί και κοινές πτήσεις ισραηλινών F-35 με ελληνικά F-16 . Τέλος, στη Σαουδική Αραβία θα έχουν σε λίγες εβδομάδες σημαντικές συναντήσεις για την άμυνα των δύο χωρών τόσο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...