Οπλικά συστήματα

Τουρκική εταιρεία μετατρέπει επανδρωμένο ελικόπτερο σε UAV

Η Titra Technology θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων ελικοπτέρων μεγάλης εμβέλειας, έως το τέλος του 2021.

Η εν λόγω τουρκική εταιρεία τεχνολογίας έχει μετατρέψει ένα ελικόπτερο σε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) με υψηλό ωφέλιμο φορτίο και μεγάλο χρόνο πτήσης και εύρος για την κάλυψη στρατιωτικών και πολιτικών αναγκών.

Η βασική σκέψη για το εν λόγω έργο είναι να μειώσει την ανάγκη για φυσική παρουσία του ανθρώπου, δήλωσε ο Selman Donmez, ανώτατο στέλεχος της Titra Technology, στο Anadolu Agency.

Η μετατροπή έγινε σε συνεργασία με εταιρεία της Λευκορωσίας, πρόσθεσε.

Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο είναι ικανό να μεταφέρει έως 160 κιλά (353 λίβρες) με εμβέλεια έως 800-850 χιλιόμετρα (497-528 μίλια) και υψόμετρο πάνω από 4.572 μέτρα (15.000 πόδια), είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Donmez είπε ότι η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει σταδιακά το ποσοστό  της παραγωγής της.

"Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2021", τόνισε.

Σημείωσε ότι το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τομέα των επικοινωνιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών και για σκοπούς εφοδιασμού χάρη στην υψηλή ικανότητα μεταφοράς φορτίων.

Μπορεί επίσης να εκτελεί καθήκοντα όπως παράδοση πυρομαχικών και προμήθεια σε περιοχές στρατιωτικών επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο Donmez.

Να υπενθυμίσουμε πως υπογράφηκαν πρόσφατα, από τον υπουργό Αμυνας της Λευκορωσίας Ντμίτρι Πάντους και τον πρόεδρο της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, συμφωνίες, των οποίων το περιεχόμενο δεν έγινε γνωστό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...