Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Προς ενίσχυση της στρατηγικής ισχύος: Έρχονται τέσσερα MH-60R SeaHawk για το ΠΝ

Έρχονται ενισχύσεις σε όλα τα επίπεδα για τις ΕΔ. Σε μία κρίσιμη συγκυρία, η Ελλάδα επιτέλους παίρνει αποφάσεις για την ενίσχυση του οπλοστασίου της. 

Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση των ΕΔ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Η χώρα μας όμως χρειάζεται και ενισχύσεις. Το Πενταπόσταγμα καθημερινά αναφέρει πως με κάποιες προσθήκες ακόμα, η Τουρκία είναι χαμένη.   

 

Εξοπλιστική ρελάνς 


 
Από την μία έχουμε την προσθήκη των Rafale, η οποία αλλάζει άρδην τα δεδομένα υπέρ της Ελληνικής ΠΑ, όπου μαζί με τα F-16 και τα Mirage θα έχουμε την απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!  
 
Τα γαλλικά μαχητικά θα θέσουν σημαντικό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει εναέρια υπεροχή στο Αιγαίο Πέλαγος ή σε τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικά με τους πυραύλους Meteor και Scalp. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, έχουμε ξέλιξη ''βόμβα'' στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν περί άμεσης άφιξης και ένταξης έξι μαχητικών F-35 στο οπλοστάσιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως τα έξι αυτά F-35 που «θα ντυθούν στα γαλανόλευκα» είναι αυτά που προορίζονταν για την Τουρκία.  

Εξελίξεις με τα MH-60R SeaHawk 

Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανέθεσε, στην αμερικανική Lockheed Martin, συμβόλαιο αξίας $ 193.980.348 (με τη διαδικασία της τροποποίησης του παλαιότερου συμβολαίου σταθερής τιμής N00019-19-C-0013) για την κατασκευή τεσσάρων (4) ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R SeaHawk για λογαριασμό της Ελλάδας. Η κατασκευή και των τεσσάρων (4) ελληνικών MH-60R SeaHawk θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025. 

Η προμήθεια των MH-60R και η επένδυση στα S-70B6 αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των έξι υποβρυχίων Type 214TN, που το Τουρκικό Ναυτικό θα εισάγει σε υπηρεσία αυτή τη δεκαετία, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση του ήδη ευάριθμου υποβρύχιο τουρκικού στόλου.   

https://www.youtube.com/watch?v=gOi3ljqlNbM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ